hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar, emsalleri arasında yükseldi

    Dolar, emsalleri arasında yükseldi
    expand

    ABD doları, Fed yetkilisi Waller'ın açıklamalarının ardından önde gelen para birimleri karşısında 1 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolar endeksi bir önceki seansta yüzde 0,6 değer kazanmasının ardından, yatırımcıların ABD'de Mart ayında faiz indirimi yapılacağına dair görüşlerini azaltmasıyla 103,3 ile bir ayın en yüksek seviyesinde tutundu.

    Fed Yetkilisi Christopher Waller, merkez bankasının faiz oranlarını piyasanın beklediği kadar agresif bir şekilde düşürmeyebileceğini belirtti.

    Waller şunları söyledi:

    "Ekonomik faaliyet ve işgücü piyasalarının iyi durumda olması ve enflasyonun kademeli olarak yüzde 2'ye inmesi nedeniyle, geçmişte olduğu kadar hızlı hareket etmek ya da faizleri düşürmek için bir neden görmüyorum."

    Waller'ın sözleri, hafta başında Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinden gelen ve faiz indirimi beklentilerinin yeniden ayarlanmasını tetikleyen şahin açıklamaları takip etti.

    CME Group'un FedWatch aracına göre, piyasalar Fed'in Mart ayında faiz indirimine gitme ihtimalini bir önceki seanstaki yüzde 76,9'dan önemli ölçüde düşerek yüzde 62,2 olarak görüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow