hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ECB/Kazaks:Faiz indirimi için acelemiz yok

    ECB/Kazaks:Faiz indirimi için acelemiz yok
    expand

    Avrupa Merkez Bankası, dünya genelinde beklenen faiz indirimiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yapmaya devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ECB/Kazaks'tan yapılan açıklamada, "Faiz indirimi için acelemiz yok, Haziran'dan sonra daha ölçülü adımlar atmalıyız." denildi. 

    Açıklamanın devamında ise şu ifadeye yer verildi:

    "Piyasanın faiz indirimi fiyatlamaları ile göreceli olarak rahatım."

    "YENİ FAİZ ÇERÇEVESİ PARA PİYASASI KREDİLERİNİ CAYDIRABİLİR" 

    ECB Yönetim Konseyi üyesi ve Bundesbank Başkanı Joachim Nagel, Avrupa Merkez Bankası'nın yeni faiz oranları çerçevesinin para piyasası kredilerini caydırabileceğini çünkü bankaların ECB'ye başvurmayı daha ucuz bulacağını söyledi.

    Mart ayında açıklanan yeni bir çerçeve kapsamında ECB, bankaların merkez bankasına para yatırdıklarında kazandıkları faiz oranı ile bankadan borç aldıklarında ödedikleri faiz oranı arasında 15 baz puanlık bir fark belirledi.

    Bundesbank Başkanı Nagel, “Bankalar arası işlemlerde daha yüksek spreadlere ihtiyaç duyulabilir. Ancak uzun vadeli para piyasası segmentlerinde, 15 baz puanlık bir fark, daha geniş bir farkla gerçekleşebilecek birçok işlemi piyasa dışında fiyatlandırma riskini doğurabilir” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nagel ayrıca bankaların bazı düzenleyici gereklilikleri yerine getirmek amacıyla likit olmayan teminatları rezervlerle takas etmek için ECB'ye başvurabileceklerini de sözlerine ekledi.

    ECB'nin yeni çerçevesi en geç 2026 yılında gözden geçirileceğini hatırlatan Nagel, “Bu çerçeve artık kesinleşti mi? Henüz bilmiyorum. Ancak geçmişte değişen piyasa koşullarına uyum sağlama kabiliyetimizi ve esnekliğimizi gösterdik” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow