hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ek ders ücreti 2024: Öğretmenlerin bir saat ek ders ücreti ne kadar?

    Ek ders ücreti 2024: Öğretmenlerin bir saat ek ders ücreti ne kadar
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Memur maaşlarındaki artışın ardından, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin ek ders ücretleri de gündeme geldi. Temmuz ayında yapılan ara zamla birlikte, kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL olmuştu. Ocak ayında bu ödemelerin zamlı olarak yapılması bekleniyor. Peki, öğretmenlerin bir saat ek ders ücreti ne kadar? İşte ek ders ücretiyle ilgili detaylar Neşe Akbaş'ın haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni yılın gelmesiyle öğretmen gözler zamlı ek ders ücretine çevrildi. Ek ders ücreti, özellikle öğretmenlerin, normal çalışma saatleri veya görev tanımları dışında verdiği dersler için aldıkları ek ödemeyi ifade eder. Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda çalışan öğretmenler, belirlenen haftalık ders saatlerinin üzerinde verilen dersler için ek ders ücreti alırlar. Bu ücretin miktarı, öğretmenlerin statülerine (kadrolu, sözleşmeli), eğitim seviyelerine ve verilen ek ders saatlerine göre değişiklik gösterebilir. Ek ders ücretleri, genellikle devletin belirlediği tarifeler üzerinden hesaplanır ve öğretmenlerin maaşlarına ek olarak ödenir. Ayrıca, ek ders ücretleri zaman zaman yapılan maaş zamları veya ekonomik düzenlemelerle değişebilir.

    ÖĞRETMENLERİN BİR SAAT EK DERS ÜCRETİ NE KADAR?

    Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL olmuştu. Sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlerin ocak ayı ek ders ücretleri belli oldu. Ek ders ücretleri her ayın 1'inden itibaren öğretmenlerin hesaplarına aktarılır ve ayın ilk 5 günü içerisinde tamamlanır. 2024 Ocak ayında öğretmenlerin zamlı ek ders ücretinin aşağıdaki gibi olması bekleniyor.

    *Sözleşmeli öğretmen ek ders 77.05 TL,

    *Kadrolu öğretmen ek ders 89.69 TL olacak.

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow