hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Forbes listesinde bir Türk

    Forbes listesinde bir Türk
    expand

    Forbes dergisinin açıkladığı ABD’nin en zengin 400 listesi bu yıl 500 milyar dolar zenginleşti. Listeye 18 yeni milyarder dahil oldu. Yeni zenginlere basketbolcu Michael Jordan dahil olurken listeye Özmen çifti de girdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın en zengin insanlarının servetlerini takip eden Forbes dün ABD’in en zengin 400 kişisini açıkladı. Toplam servetleri 4.5 trilyon dolar olan zenginler listesinde bu yılda Elon Musk 251 milyar dolarla birinci sırada yer aldı. Musk’ı 160 milyar dolarla Amazon’un sahibi Jeff Bezos takip ederken üçüncü sırada 158 milyar dolarla Oracle’ın sahibi Larry Ellison yer aldı. ABD’nin ilk 10 zengininin servetlerinin toplamı 1.3 trilyon doları aştı. Sadece ilk 10 listesinde bulunan Elon Musk, Mark Zuckerberg ve Bill Gates gibi teknoloji milyarderleri geçen yıla oranla servetlerini tam 300 milyar dolar artırdı.

    18 YENİ MİLYARDER

    Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın liste dışı kaldığı ABD’nin 400 zengin insanı listesine bu yıl 18 yeni milyarder katıldı. Bu kişiler arasında en dikkat çekeni ünlü basketbolcu Michael Jordan oldu. Eski NBA yıldızı olan 60 yaşındaki Jordan, 3 milyar dolar servetiyle listeye 379’uncu sıradan girdi. 18 yeni milyarder listesinde bir başka dikkat çeken isim ise risk sermayesi şirketi Thrive Capital’in kurucusu ve yönetici ortağı Josh Kushner oldu. 38 yaşındaki Kushner emlak kralı Charles Kushner’in oğlu, Trump’ın damadı Jared Kushner’in de kardeşi. En zengin 400 listesinin bir diğer dikkat çeken ismi ise Özmen çifti oldu. Sierra Nevada Corporation’ın sahibi olan Özmen 3.4 milyar dolarlık servetiyle listeye 338’inci sıradan girerken, şirketin CEO’su olan eşi Fatih Özmen de 3.3 milyar dolarlık servetiyle kendisine 345. sırada yer buldu.Forbes listesinde bir Türk

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAKLAVA SATIYORDU

    1980’lerin başında, yüksek öğrenim için ABD’ye giden Eren Özmen 1985 yılında Nevada, Reno Üniversitesi’nden (UNR) İşletme Yönetimi (MBA) yüksek lisans derecesini aldı ve kısa bir süre sonra, 1988 yılında Sierra Nevada Corporation’a katıldı. Eren Özmen ve eşi Fatih Özmen 1994 yılında Sierra Nevada Corporation şirketini satın aldı. Forbes, Özmen için “Üniversiteye başladığında ofis temizleme işi yapıyordu ve baklava satıyordu. Şimdi ise ticari bir piste inebilen tek uzay aracı olan Dream Chaser’ı önümüzdeki yıl fırlatmaya hazırlanıyor” yorumu yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow