hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FETÖ soruşturmasında Alman şirketine kayyum atandı iddiası

    FETÖ soruşturmasında Alman şirketine kayyum atandı iddiası
    expand

    Alman medyası, Türkiye'de devam eden FETÖ soruşturmasında bir Alman şirketine kayyum atandığı iddia etti. Konuyla ilgili olarak ECE Grubu'ndan ve TMSF'den açıklama geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Konseyi: Türk ve Faslılara karşı ayrımcılık

    FETÖ'den tutuklu Uğur Derin Dondurucu'nun sahibi Ünal Takmaklı yaşamını yitirdi

    Alman medyası, Hamburg merkezli 'Otto Group' şirketinin yan kuruluşu olan AVM işletmecisi ECE'ye FETÖ bağlantısı iddiasıyla kayyum atandığını duyurdu.

    dfv Mediengruppe adlı sitesinde yer alan haberde, Otto Group Ümraniye'deki 'Modern East' adlı AVM'nin işletme kontratını iptal etmek zorunda kaldığı ifadeleri yer aldı.

    Otto Group'un yan kuruluşu 'ECE Türkiye' şirketinin sahiplerinin FETÖ ile ilişkili oldukları şüphesiyle şirkete bir süre önce kayyum atandığı belirtildi. ​​ECE şirketinin Alman yöneticisi Andreas Hohlmann yaptığı açıklamada kayyum atandığını doğruladı.

    Konu hakkında çok fazla yorum yapmak istemeyen Hohlmann "Her şey çok profesyonel düzeyde oldu. Bizim içim AVM'yi işletmeye devam etmenin bir anlamı kalmadı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ECE şirketi Modern East adlı AVM'yi mayıs ayında açmıştı. Ek inşaatlarla geliştirilmesi planlanan 4 katlı AVM'de 141 dükkan bulunuyor.

    TMSF: İddialar tamamen asılsız

    Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı Alman şirkete el konulduğuna dair medyada çıkan haberlerin asılsız olduğu, söz konusu şirketin işletmesini yaptığı alışveriş merkezinin TMSF'ye devredildiği bildirildi.

    Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonundan (TMSF) yapılan açıklamada, son günlerde Türkiye'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı Alman şirkete el konulduğuna dair asılsız haberler yapıldığı belirtildi.Haberler üzerine açıklama yapma zorunluluğunun doğduğu bilirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "Bilindiği gibi FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname ile TMSF kayyum olarak görevlendirilmiştir. Söz konusu haberlerde bahsi geçen şirket değil, o şirketin işletmesini yaptığı alışveriş merkezi TMSF'ye devredilmiştir. Alışveriş merkezi TMSF'ye devredilmeden önce, haberlerde adı geçen şirket ile AVM yetkilileri karşılıklı olarak sözleşmeyi feshetmişlerdir. TMSF kanunun kendisine verdiği görevler doğrultusunda, Türkiye ekonomisine hizmet etmeye, şirketlerin, çalışanlarının, tedarikçilerinin, müşterilerinin ve bütün paydaşların haklarını korumaya azami özen göstermektedir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuyla ilgili ECE grubundan açıklama geldi

    Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

    '14 ülkede 199 Alışveriş Merkezi yöneten Alman ECE Grubu’nun Türkiye iştiraki ECE Türkiye, İstanbul Anadolu yakası, Ümraniye ilçesinde yer alan Modern East Alışveriş Merkezi’nin yönetim sözleşmesini, 21 Ekim 2016 tarihi itibari ile, alışveriş merkezinin sahibi olan şirketin kayyımlarca temsil edilen yeni yönetimi ile varılan karşılıklı anlaşma gereğince feshetmiştir.

    ECE Türkiye, Modern East Alışveriş Merkezi’nin sahibi değildir ve ECE Türkiye aleyhine hiçbir soruşturma gerçekleşmemiştir. Bu konuyla ilgili çıkan aksi haberlerin hiçbir dayanağının olmadığını bilgilerinize sunar, kamuoyuyla paylaşırız.

    ECE Türkiye'

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow