hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güney Kore Tesla'ya ceza verdi

    Güney Kore Teslaya ceza verdi
    expand

    Elektrikli otomobil üreticisi Tesla yanıltıcı reklam olarak etiketlenen ürünleri için yaklaşık 2,2 milyon dolar ödemek zorunda kalacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güney Kore'nin antitröst düzenleyicisi, elektrikli araçlarının soğuk havalarda daha kısa olduğu kanıtlanan sürüş mesafesini abarttığı için Tesla'ya 2,2 milyon dolar (2,8 milyar won) para cezası verdi.

    Güney Kore'nin Adil Ticaret Komisyonu tarafından yayınlanan bir açıklamaya göre otomobil üreticisi, yanlış bir şekilde elektrikli otomobillerin sürüş menzilini, şarj hızını ve ayrıca yakıt maliyeti tasarruf tahminlerini abartarak anlattı.

    Gözlemciye göre, Amerikalı EV üreticisinin arabalarının sürüş menzili, düşük sıcaklıklarda, reklamı yapılan mesafenin yaklaşık yarısı kadar düşebiliyor.

    Tesla, düzenleyicinin soruşturmasını başlattığı Şubat ayında Korece web sitesindeki reklamı değiştirdi.

    Ülkenin ulaştırma bakanlığına göre şirket, 2015 yılında Güney Kore'de bir ofis açarak Eylül 2022 sonu itibarıyla Güney Kore'de 45.812 araba sattı. Satış rakamları Tesla'yı, yerli otomobil üreticileri Hyundai ve Kia'nın ardından yüzde 13 yerel pazar payıyla ülkenin üçüncü en büyük yeşil araç markası yapıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow