hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşsizlik maaşları ve kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Müjdeli haber geldi

    İşsizlik maaşları ve kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak Müjdeli haber geldi
    expand

    İşsizlik maaşları ve kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? sorusunun cevabı, Ramazan Bayramı öncesi en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Maaşların yatırılacağı tarih Ramazan Bayramı tatiline denk geldiği için maaşların bayram öncesi ödenmesi talepleri yükselmişti. Ve beklenen müjdeli haber geldi. İşsizlik maaşları ve kısa çalışma ödeneği Ramazan Bayramı öncesinde ödenecek. Peki, hangi gün yapılacak? İşte İşsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşsizlik maaşları ve kısa çalışma ödeneğiyle ilgili Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan müjdeli haber geldi.

    Bilindiği üzere işsizlik maaşları her ayın 5’inde ödenmeye başlıyor. Ancak, 2019 Ramazan Bayramı 4, 5, 6 Haziran günleri kutlanacak. Ramazan Bayramı tatili ise 1 Haziran’da başlayıp 9 Haziran’da sona erecek. Yani 9 Haziran’a kadar PTT’ler kapalı olacağı için maaş alımı yapılamayacak.

    Bu nedenle işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği alanlar uzun süredir, ödeme tarihinin geriye çekilmesiyle ilgili taleplerini dile getiriyordu. Ve beklentiler sonunda müjdeli haber geldi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ödeme tarihinin geriye alındığı müjdesini verdi. Peki, işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? İşte cevabı…

    İŞSİZİK VE KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği Ramazan Bayramı öncesinde ödenecek. Bakan Selçuk ödemelerin PTT üzerinden 31 Mayıs’ta yapılacağını söyledi.

    Bu sayede işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanan vatandaşların ödemelerini bayram öncesi alabileceğini ifade eden Bakan Selçuk, vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını vurguladı. Selçuk ayrıca, vatandaşların T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanları ile birlikte PTT şubelerine başvurarak ödemelerini alabileceklerini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow