hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsviçre bankası ABD'li vergi mükelleflerinin milyarlarca doları saklamasına yardımcı oldu

    İsviçre bankası ABDli vergi mükelleflerinin milyarlarca doları saklamasına yardımcı oldu
    expand

    ABD'li savcılar, Banque Pictet'in müşterilerinin vergi kaçırmasına yardımcı olmak için "çeşitli yöntemler" kullandığını iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adalet Bakanlığı'nın (DOJ) yaptığı duyuruda, büyük bir İsviçre bankasının Amerikalı vergi mükelleflerine milyarlarca doları ABD Gelir İdaresi'nden (IRS) saklamalarına yardım ettiğini itiraf ettiği açıklandı.

    ABD savcılarına göre Banque Pictet, Amerikan vatandaşlarına ait 1.637 hesapta yaklaşık 5,6 milyar dolar tutuyordu ve bu da onların 2008 ile 2014 yılları arasında IRS'ye yaklaşık 50,6 milyon dolar vergi ödemekten kaçınmasına yardımcı oldu.

    218 yıllık Pictet Grubunun özel bankacılık bölümü olan Cenevre merkezli banka, Adalet Bakanlığı ile ertelenmiş bir kovuşturma anlaşması imzaladı. Banka, savcılarla yapılan anlaşmanın bir parçası olarak yaklaşık 122,9 milyon dolar tazminat ve ceza ödemeyi kabul etti.

    IRS Kriminal Soruşturma Şefi Jim Lee "Bu dava, varlıklarını ve gelirlerini denizaşırı ülkelerde saklamaya çalışan diğer kişilere açık bir mesaj vermeli. Özel ajanlarımız parayı takip etme konusunda uzmandır ve ABD vergi sistemini dolandırmaya çalışan entrikaları ortaya çıkarmada en iyilerdir." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müşteri varlıklarının 720 milyar dolardan fazlasını denetleyen Banque Pictet, yüksek net değere sahip müşterilerin fonlarını yönetme konusunda uzmanlaşmıştı. Ayrıca Lüksemburg, Singapur ve Bahamalar'da da ofisleri bulunmaktadır.

    Soruşturmacılara göre, Banque Pictet ve ana şirketi Pictet Grubu, Amerikalı müşterilerin vergiden kaçınmasına yardımcı olmak için, offshore kuruluşların beyan edilmemiş hesaplar açmasına izin vermek ve müşterilerin başka isimlere hayat sigortası hesapları açmasına izin vermek gibi "çeşitli yöntemler" kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow