hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karadeniz'de petrol müjdesi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin "enerji bağımsızlığı hedefine" yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, Karadeniz'de doğalgazın ardından petrol kuyuları da açılacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karadeniz'de bulunan doğalgazın üretimi son sürat devam ederken, bu kez de petrol müjdesi geldi.

    Türkiye'nin enerji bağımsızlığı hedefine yönelik önemli açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan geldi. Sabah gazetesine konuşan Bakan, Karadeniz'de doğalgazın ardından petrol çıkarmaya yönelik çalışmaların olduğu müjdesini verdi.

    Karadenizde petrol müjdesi

    Romanya sınırında "Göktepe-1" kuyusunun kazıldığını, mayıs ayı içerisinde de aynı bölgede bir kuyu daha kazılacağını belirtti. Haziran ayına gelindiğinde ise Sakarya Gaz Sahası'nın güneyinde petrol emaresi bulunan kuyuyu kazmayı planladıklarını açıkladı.

    Bakanlık, Sinop, Trabzon ve Rize açıklarında petrol olduğu düşünülen alanlar için de bir takvim hazırlığında. Karada ise Kör Kandil ve Beytüşşebap'ta keşif kuyuları kazılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karadenizde petrol müjdesi

    Peki Karadeniz'den çıkarılan doğalgaz ne aşamada?

    Bakan Bayraktar, geride kalan pazar günü itibarıyla üretimde günlük 4,5 milyon metreküpe ulaşıldığını, böylelikle de bir rekorun geldiğini duyurdu. "Mayıs ayı içerisinde 5 milyon metreküpe, 2025'in ilk çeyreğinde ise 10 milyon metreküplük üretime ulaşmayı amaçlıyoruz." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow