hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayıt dışı ekonomiye karşı mücadele başlatıldı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatı ile kayıt dışı ekonomiye karşı mücadele başlatıldı. Bin müfettiş sahada vergi denetimi yapacak. Detayları Ekonomist Muhammet Bayram anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hileli KDV, IBAN ile ödeme, fahiş fiyatlar. Hepsi denetlenecek.

    Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı ekipleri sahaya iniyor. Öyle ki 50 ilde bin müfettiş denetim yapacak.

    İlk etap denetimin ardından şimdi orta ve büyük mükelleflerle ilgili detaylı bir vergi inceleme süreci başlatılıyor. Fahiş fiyat ve stokçulukla ilgili de denetimler yapılacak.

    Kayıt dışı ekonomiye karşı mücadele başlatıldı

    Uygulamayla ilgili konuşan Ekonomist Muhammet Bayram, “Hileli KDV uygulaması gıda olmayan ürünlerinde sanki gıdaymış gibi olması. Yüzde 1 KDV’den çıkmasından dolayı lokanta ve kafelerde biliyorsunuz düzenleme oldu ve yüzde 10’a sabitlendi. Bu KDV oranlarında doğru olup olmadığına ilişkin denetim söz konusu. Bir diğeri IBAN ile ödeme. IBAN’a para gönderirseniz eğer fatura kesilmemiş oluyor devletimize vergiyi vermemiş oluyor. Haksız bir rekabet olursa ciddi bir fiyat artışı olursa mutlak suretle bunun önüne geçilecek diyebiliriz. Bu vergi incelemelerinin biraz daha aktif yapılacağını vergi ödemeyen kişilerin daha fazla vergi ödemek açısından inceleme konulacağını görebiliriz” ifadelerini kullandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow