hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konutta iki yılın en yavaş fiyat artışı

    Konutta iki yılın en yavaş fiyat artışı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Merkez Bankası'nın ölçtüğü konut fiyat endeksi, Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 67,96 arttı. Veri, konut fiyatlarının Aralık 2021'den bu yana en yavaş yıllık artışına işaret etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ocak ayı Konut Fiyat Endeksi, yüzde 67,96 ile Aralık 2021'den bu yana en yavaş yıllık artışını gerçekleştirdi. Aylık bazda ise Aralık ayındaki yüzde 1,16'lık artışa karşılık Ocak ayında yüzde 2,30'lık artış görüldü.

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ocak 2024 dönemine ilişkin KFE verilerini açıkladı. Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek için hesaplanan KFE, 2024 Ocak'ta bir önceki aya göre yüzde 2,3 oranında artarak 1190 seviyesinde gerçekleşti. Önceki yılın aynı ayına göre yüzde 68 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 1,4 oranında artış gösterdi. 3 büyük il için konut fiyat endeksindeki değişime bakıldığında, ocakta bir önceki aya göre İstanbul'da 1,3, Ankara'da 2,4 ve İzmir'de 2,8 oranlarında artış görüldü. Endeks değerleri, geçen yılın aynı ayına göre ise İstanbul'da yüzde 54,5, Ankara'da yüzde 85,6 ve İzmir'de 70,4 oranlarında artış gösterdi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow