hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kripto para yasası içeriği! Kripto para düzenlemesi nedir, ne zaman uygulanacak?

    Kripto para yasası içeriği Kripto para düzenlemesi nedir, ne zaman uygulanacak
    expand
    KAYNAKNeşe Akbaş / Cnnturk.com Muhabiri

    Günden güne artan kripto para yatırımcılarını yakından ilgilendiren bir düzenleme yolda. Geçtiğimiz günlerde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) gibi önemli kurumların yanı sıra banka yöneticileri ve kripto varlık hizmeti sunan şirketler de yer alan bir toplantı yapılmıştı. Son olarak da Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda kripto yasa tasarısı görüşüldü. Regülasyon kapsamındaki düzenlemenin 2024'ün ilk aylarında Meclis'e getirilmesi hedefleniyor. Belli bir kazancın üzerine vergi alınabileceği belirtiliyor. İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kripto para piyasasının yasal bir zemin üzerine oturtulması konusunda önemli adımlar atılıyor. Geçtiğimiz hafta bu konuda hem kamu sektörü hem de özel sektör temsilcilerinin katılımıyla bir zirve gerçekleştirildi. Ardından, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) kripto paralar önemli bir gündem maddesi olarak ele alındı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kripto varlık ekosistemini düzenlemek amacıyla yapılan mevzuat çalışmalarında gelinen aşama değerlendirilmiştir. Taslak yasa teklifinin içerisinde yer alacak hususlar değerlendirilerek düzenlemenin önümüzdeki günlerde yasalaşması ile ülkemizin gri listeden çıkması için gerekli koşullardan biri yerine getirilmiş olacaktır.”

    KRİPTO PARA DÜZENLEMESİ NEDİR?

    Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen çalışmaların son aşamalara geldiği belirtiliyor. Bu gelişmeler ışığında, kripto para piyasasını düzenleyecek olan yasal düzenlemelerin çok yakında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulması bekleniyor. Düzenlemelerin kripto para piyasasına yönelik yasal çerçeve oluşturması ve sektörün daha güvenli ve düzenli bir şekilde işlemesine olanak tanıması hedefleniyor.

    Kripto para yasası içeriği Kripto para düzenlemesi nedir, ne zaman uygulanacakKRİPTO PARA DÜZENLEMESİ İÇERİĞİ

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -Yasada öncelikle kripto varlıklar için tanım yapılacak.

    -Yapılacak düzenleme ile kripto para platformlarına sermaye şartı getirilecek.

    -Kripto varlıkların kara para aklama amacıyla kullanılmasının önüne geçilecek.

    -Belli sınırı geçen kazançlardan işlem vergisi alınacak.

    -Kullanıcıyı koruyan düzenleme olacak.

    -Sermaye Piyasası Kurulu, kripto para şirketlerinin denetiminden sorumlu olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow