hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Küçükbaş kurbanlık fiyatları 2024! Kurbanlıklar bu yıl ne kadar oldu?

    Küçükbaş kurbanlık fiyatları 2024 Kurbanlıklar bu yıl ne kadar oldu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kurban Bayramı'na yaklaşırken küçükbaş kurbanlık fiyatları da yoğun olarak gündemde yer almaya devam ediyor. Özellikle son dönemde artan et fiyatlarıyla birlikte küçükbaş kurbanlık arayışı da hız kazandı. Şehirlerde ve köylerde üreticilerin özenle yetiştirdiği küçükbaş kurbanlıklar fiyatları merak ediliyor. Kurban Bayramı 2024 yılında 16 Haziran ila 19 Haziran tarihleri arasında idrak edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurban Bayramı öncesinde küçükbaş kurbanlık fiyatları (koç, koyun, kuzu, keçi) fiyatları merak ediliyor. Birçok bölgede küçükbaş kurbanlık fiyatları, kilogram başına değişen fiyat aralıklarıyla satışa sunuluyor. Yetiştiriciler, hayvanın yaşına, kilosuna, cinsine ve sağlık durumuna göre fiyat belirliyorlar. Ayrıca kurbanlık fiyatları illere göre değişiklik gösterebiliyor.

    Her yıl paylaşmayı artırmak için kesilen kurbanlıkların 2024 yılı fiyat listeleri belli olmaya başladı. 2024 yılında artan et fiyatları nedeniyle kurbanlık fiyatları da geçen yıla göre bir hayli artış gösterdi. Kurban Bayramı'na az zaman kala küçükbaş kurbanlık fiyatlarındaki hareketlilik ve artışın devam etmesi bekleniyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2024 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirlediklerini açıkladı.

    Küçükbaş kurbanlık fiyatları 2024 Kurbanlıklar bu yıl ne kadar olduKÜÇÜKBAŞ KURBANLIK FİYATLARI 2024 NE KADAR?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küçükbaş hayvanlarda olması beklenen fiyat aralığı;

    -Koç, koyun, kuzu, keçi fiyatları 8 bin TL ile 20 bin TL arasında,

    -Büyükbaş kurbanlık fiyatları ise 100.000 TL ila 300.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow