hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Küresel finansta haftanın öne çıkan veri ve gelişmeleri neler olacak?

    Küresel finansta haftanın öne çıkan veri ve gelişmeleri neler olacak
    expand

    Türkiye 14 Mayıs seçimlerini geride bıraktı. TBMM 28. Dönem Milletvekilleri belli olurken Cumhurbaşkanlığı seçimi ise ikinci tura kaldı. Yurt içinde piyasalar yeni döneme başlangıç yaparken uluslararası piyasalarda ise gelişmeler kaldığı yerden devam ediyor. İşte haftanın öne çıkan veri ve gelişmeleri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurt içi piyasalar 14 Mayıs'ın sonrasında Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ikinci tura hazırlanırken döviz ve hisse senedi tarafında hareketli bir günü geride bıraktık. Dün bütçe dengesi ve ücretli çalışanlar sayısı geldi. Piyasalar yeni güne ve haftanın geri kalanına hazırlıklarını sürdürüyor.

    Uluslararası piyasalarda dün açıklanan Euro Bölgesi sanayi üretimi verisinin ardından gözler yarın gelecek Euro Bölgesi enflasyon rakamları ve Cuma günkü Fed Başkanı Powell'ın konuşmasına çevrildi.

    19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yurt içi piyasalar bu haftayı kısa yaşayacak. Kısa haftada bugün konut satışları, yarın da konut fiyatları, ilk çeyrek iş gücü verileri gelecek.

    Bunun yanı sıra, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) "Piyasa Katılımcıları Anketi" ve "Finansal İstikrar Raporu"nu Perşembe günü yayımlayacak.

    Yurt dışında ise bugün ABD'de perakende satışlar, sanayi üretimi, takip edilecek. Almanya'da ZEW endeksi yine bugün gelecek veriler arasında.

    Euro Bölgesi için nihai tüketici fiyatları verileri yarın gelecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan hafta boyunca Fed üyelerinin konuşmaları takvimlerde yer alıyor. Haftanın son iş gününde ise Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşması var.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow