hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası Mayıs 2024 faiz kararı ne zaman açıklanacak? TMCB faiz kararı ne olacak?

    Merkez Bankası Mayıs 2024 faiz kararı ne zaman açıklanacak TMCB faiz kararı ne olacak
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Merkez Bankası 2024 yılının beşinci faiz kararını mayıs ayında açıklayacak. Bir süredir faizleri sabit tutma ve artırma yönünde karar alan TCMB’nin yeni aydaki kararı da para piyasasına yön verecek. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? TCMB Mayıs 2024 faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası geçtiğimiz aylarda faizleri yüzde 50’ye kadar yükseltmiş ardından da sabit bırakma yönünde karar almıştı. Para piyasalarının gözü bu ayın sonunda da yine Merkez’in alacağı kararda olacak. Peki, beklentiler ne yönde ve merakla beklenen faizler ne zaman duyurulacak?

    MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    TCMB’nin Para Politikası Kurulu toplantı takviminde yer alan bilgilere göre 23 Mayıs 2024 Perşembe günü duyurulacak. Aynı gün saat 14.00’te bir araya gelecek olan PPK ardından politika faizini duyuracak. Karara ilişkin ayrıntılı bilgiler ve sonrasında yaşanan tüm gelişmeler CNN TÜRK ekranlarında olacak.

    ÖNCEKİ FAİZ KARARLARI NELER OLMUŞTU?

    Merkez Bankası’nın 2024 yılında aldığı faiz kararları şu şekildeydi:

    Ocak 2024’te yüzde 45’te sabit tutuldu, Şubat 2024’te yüzde 45’te sabit tutuldu, Mart 2024’te 500 baz puan faiz artırıldı ve faizler yüzde 50’ye yükseltildi, Nisan 2024’te ise faizler yüzde 50’de sabit bırakıldı.

    BEKLENTİLER NE YÖNDE?

    Enflasyonla mücadele ve sıkı para politikası kapsamında bu ay da faizlerde sabit tutma ya da artış yönünde karar gelmesi bekleniyor. Henüz faiz indirimi için bir adım atılmayacağı ekonomistlerin ortak beklentisi arasında yer alıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow