hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Musk ve Arnault bunu beklemiyordu: Jeff Bezos yeniden tahta oturdu!

    Musk ve Arnault bunu beklemiyordu: Jeff Bezos yeniden tahta oturdu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Bloomberg'in listesine göre bir süredir Elon Musk ve Bernard Arnault arasında gidip gelen "dünyanın en zengin insanı" unvanı Jeff Bezos'a iade oldu. Amazon'un kurucusu, daha önce 2017 ile 2021 yılları arasında olduğu gibi yeniden tahtın sahibi oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Musk dünyanın en zengin adamı unvanını kaybetti. Tesla hisselerindeki son düşüş, CEO'un Amazon'dan Jeff Bezos tarafından tahttan indirilmesine neden oldu

    Bloomberg'in dünyanın en zengin 500 kişisini sıraladığı Milyarderler Endeksi'ne göre Elon Musk, dünyanın en zengin insanı kolduğunu Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'a bıraktı.

    Salı günü itibarıyla Bezos'un net serveti 200 milyar dolar, Musk'unki ise 198 milyar dolardı. Endekse göre Tesla CEO'su geçen yıl 31 milyar dolardan fazla kaybederken Bezos'un değeri ise 23 milyar dolardan fazla arttı.

    MarketWatch, Musk'ın tahttan indirilmesini Tesla hisselerinin batmasına bağladı. Elektrikli araç üreticisinin hisseleri, firmanın ABD ve Çin'de fiyat kesintileri ve indirimler getirmesinin ardından Pazartesi günü yüzde 7'den fazla kayıp yaşadı. Yılın başından bu yana Tesla hisseleri yaklaşık yüzde 24 düştü.

    Bezos ise, 2021'in sonlarından bu yana ilk kez Bloomberg'in Milyarderler Endeksi'nde zirveye yerleşti. Milyarder, dünyanın en büyük çevrimiçi perakendecisi olan Amazon'un yaklaşık yüzde 9'unun yanı sıra uzay araştırma şirketi Blue Origin ve diğer işletmelerin de tamamına sahip durumda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    LVMH'nin (Louis Vuitton Moët Hennessy) CEO'su Fransız lüks eşya patronu Bernard Arnault Bloomberg'e göre dünyanın üçüncü en zengin insan. Bezos, Musk ve Arnault yıllardır en üst sıralarda yer almak için yarışıyor.

    Kaynak: CNN Türk Finans

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow