hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rus dizeli için tavan fiyat aralığı üzerinde anlaşmaya varıldı

    Rus dizeli için tavan fiyat aralığı üzerinde anlaşmaya varıldı
    expand

    Bir G-7 yetkilisi, AB'nin Rus dizel ihracatı için varil başına 100 ila 110 dolar fiyat tavanı belirleme önerisini kabul ettiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AB'nin Rus dizel ihracatı için varil başına 100-110 dolar arasında bir fiyat tavanı belirleme önerisini kabul ettiği ileri sürüldü.

    Bloomberg Cuma günü bir G-7 yetkilisine dayandırdığı haberine göre, Avrupa Komisyonu'nun varil başına 100 dolarlık bir tavan seviyesi önerdiği bildirilirken, G7 ülkeleri daha düşük bir tavanın akaryakıt fiyatlarının fırlamasına yol açabileceği ve AB'de aksamalara yol açabileceği endişelerini öne sürerek sınırın biraz daha yüksek ayarlanmasını istiyor.

    Konuyla ilgili müzakereler, üçüncü ülke satışlarını hedefleyen bir anlaşmanın Şubat ayı başına kadar kabul edilmesini öngören hem AB hem de G7 ile devam ediyor.

    ICE Futures Europe verilerine göre, Rusya arzını içermeyen ana dizel vadeli işlemleri Cuma günü varil başına yaklaşık 125 dolar seviyesinde yer aldı.

    AB, G7 ülkeleri ve Avustralya tarafından 5 Aralık'ta Rusya'nın deniz yoluyla taşınan petrolüne yönelik bir yasak ve varil başına 60 dolarlık bir fiyat sınırı getirildi. Yaptırımdan etkilenen ülkeden işlenmiş petrol ürünleri ithalatına yönelik bir AB ambargosu 5 Şubat'ta başlıyor .

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow