hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aradolu.com yaşam kalitenizi arttırmakta iddialı

    Aradolu.com yaşam kalitenizi arttırmakta iddialı
    expand

    Yaşam kalitesini arttırmak isteyen tüketici organik ve doğal ürünlere giderek daha fazla yöneliyor. Organik gıdadan doğal bakıma, modern evden anne bebek bakımına kadar 2000’den fazla ürünü barındıran e-ticaret sitesi Aradolu.com, tüketiciye kaliteli yaşamı demokratikleştirmek için hizmet veriyor. 2 binden fazla ürünle her ay 150 bin civarında ziyaretçi için güvenilir bir adres olduklarını belirten Aradolu.com kurucusu Kerem Siral, 2017 yılında Avrupa’ya da açılarak hedef büyüteceklerini söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüm dünyada tüketiciler birçok yönden yaşam kalitelerini artırmak istiyor. Ancak bunu yaparken de ciddi bir maddi yük altına girmek istemiyor.

    Buradan hareket eden girişimci Kerem Siral, sağlıklı ve kaliteli yaşamın lojistik ve finansal anlamda herkese ulaşılabilir olması hedefiyle “Aradolu.com”u kurdu.

    2014 yılında kurulan site, gıda ürünleri ve cilt bakım ürünlerinin yanı sıra tasarım moda ürünleri ile ücretsiz spor aktivitelerini de kullanıcılarına sunuyor.

    2016 yılı itibariyle kurulan Aradolu Yayınevi de Nilgün Bodur tarafından yazılan “Organik Aşk” kitabıyla yayın hayatına başladı.

    2 binden fazla ürün

    Toplam 2 binden fazla ürünü kullanıcılarla buluşturduklarını belirten Kerem Siral, her ay 150 bine yakın ziyaretçinin Aradolu.com'u ziyaret ettiğini de söylüyor.

    Aradolu.com çatısı altında toplanın ürünler özenle seçiliyor. 95 tedarikçisi, kendi görsel ve metinsel içeriğini üretebilen stüdyosu, dünyanın her yerinden getirdiği 2 binin üzerinde ürün çeşidi ve kendi ürettiği ürünleri, yarattığı “Siral” moda ürünleriyle iyi ve kaliteli yaşamı destekliyor.

    Aradolu.com, yeni DHL anlaşmasıyla sadece Türkiye’de değil yurtdışına da hizmet vermeyi hedefliyor. Yurtdışı operasyonundaki ilk etapta Avrupa üzerinden tüm Avrupa’ya dağıtım yapmayı hedeflediklerinden bahseden Siral, “Bunu 2017 yılında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Böylece ağımızı genişletmeyi hedefliyoruz. Aynı şekilde Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer körfez ülkeleri için de hamlelere hazırlanıyoruz” diye ekliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “İthalattan çok ihracat”

    Sitedeki ithal ürünleri payı yüzde 30. Aradolu’nun; Danimarka, Fiji adaları, İtalya, İspanya, Tayland, Japonya gibi ülkelerde tedarikçileri bulunuyor. İtalya'dan gelen reçellerinden Danimarka'dan gelen şampuanlarına kadar her ürün organik sertifikalı… Türkiye'den de uluslararası bir firmanın çıkacağına inandıklarını ve bu vizyonda ilerlediklerini, ilerlerken de Türk üreticisine destek olduklarını dile getiren Siral, şöyle devam ediyor: “Şu anda Türkiye’nin çeşitli noktalarında yaklaşık 100 adet KOBİ ile işbirliği içindeyiz. KOBİ'lere yardımcı olan, destekleyen bir firma olarak hamlelerimizi onlardan alıyoruz. 230 ülkeye en geç 3 günde ulaştırabilme imkanıyla ağımızı genişletiyoruz. Ondan dolayı, stratejik olarak ithalattan çok ihracata odaklanıyoruz. Türkiye'den markalar çıkarmak istiyoruz.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ürünü önce Aradolu ekibi deniyor

    Türkiye'deki tedarikçilerinin Tarım Bakanlığı'nın 170 maddesini geçip organik sertifikası aldıklarına da vurgu yapan Siral, “Doğalda ise, anlamı daha açık ve yorumlanabilir olduğu için tedarikçi ile direkt tanışıyoruz, ürünlerini test ediyoruz, üretim alanlarını geziyoruz. Bu süreçten sonra platformumuzda bulunup bulunmamalarına karar veriyoruz” diyor.

    Aradolu.com'da yer alacak markalar için kriterler var. Bu kriterleri geçtikleri takdirde platformda bulunabiliyorlar. Ayrıca, başta Kerem Siral olmak üzere tüm ekip ürünleri deniyor.
    Piyasada çok fazla organik ve doğal olarak lanse edilen ürün olduğundan söz eden Siral, şunları anlatıyor: “Güven konusu en çok sıkıntı çektiğimiz husus oldu. Oganik ve doğal olmayan ama piyasaya böyle tanımlanarak sürülen ürünler, tüketicileri doğaldan soğutmuş. Bu da başta işimizi zorlaştırdı. Fakat, tedarikçi seçimimizdeki özen, müşteri odaklı servisimiz ve müşteriyi bu konu hakkında bilgilendirmemiz Aradolu'ya olan güveni her geçen gün arttırdı.”

    Ciroda 10 kat büyüme hedefi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yıl cirolarını 10 kat kadar büyütme planları olduğundan bahseden Siral, şunları ekliyor: “Bu plana göre aksiyonlarımızı alıyoruz. Ciromuzun en kötümser senaryoda 3 kat büyüyeceğine inanıyorum, ama en güzel yanı da envanter ve operasyonel giderleri iyi yönettiğimiz için cironun bu yıl direkt karlılığa dönüşmesi. Karlılık konusu 2. yaşına yeni girmiş bir firma için çok elzem. Bunu başarabilirsek, bu seneyi iyi bir sene olarak değerlendirebiliriz.”

    Kerem Siral şu anda Aradolu'yu büyütmeye odaklanmış durumda. Şirketi istediği konuma geldiğinde ise yeşil enerji ve robotik sektörüne girmeyi düşünüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow