hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BTK'dan iletişim devlerine rekor ceza

    BTKdan iletişim devlerine rekor ceza
    expand

    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Avea, TTNET, Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone'a toplamda 34.8 milyon TL idari para cezası kararı aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Avea, TTNET, Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone Türkiye'ye farklı sektör incelemeleri ve müşteri şikayetleri kapsamında toplamda 34.8 milyon lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

    BTK'nın internet sitesinde yer alan kurul kararına göre, Tüketici Hakları Yönetmeliği'ndeki hükümler çerçevesinde Türk Telekom'a iki ayrı kalemde toplam 1.47 milyon lira, tüketici şikayetleri incelemesi sonucunda ise 3.48 milyon lira idari para cezası kararlaştırıldı.

    TTNET'e tüketici şikayetleri incelemesi sonucunda 6.25 milyon lira, abonelik sözleşmeleri ve faturalama denetimi incelemesi sonucunda 1.01 milyon lira idari para cezası kararı alındı.

    Turkcell'e abonelik sözleşmeleri ve faturalama denetimi incelemesi sonucunda 1.77 milyon lira, kullanım miktarları incelemesi kapsamında 18.5 milyon lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Turkcell ayrıca kullanım miktarları incelemesi kapsamındaki paket aşım tutarları olan 37.2 milyon lirayı altı ay içinde abonelere iade edecek.

    Vodafone Türkiye'ye abonelik sözleşmeleri ve faturalama denetimi incelemesi sonucunda 1.75 milyon lira, kullanım miktarı incelemesi kapsamında 339,347 lira olmak üzere toplamda 2.09 milyon lira idari para cezası uygulanacak.

    Avea'ya ise abonelik sözleşmeleri ve faturalama denetimi incelemesi sonucunda toplamda 203,510 lira idari para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow