hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğuş Otomotiv'den "Volkswagen" açıklaması

    Doğuş Otomotivden Volkswagen açıklaması
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Türkiye'deki Volkswagen'lerden kaç tanesi emisyon ölçümlerini yanıltan yazılıma sahip? Volkswagen'in Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğuş Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu'nun yazılı açıklaması şöyle:

    "ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA)'nın yayınladığı bir rapora dayanarak Volkswagen'in 2008-2014 model bazı dizel araçlarının ABD çevre standartlarına uymadığını tespit etmesini takiben başlayan süreçle ilgili Doğuş Otomotiv olarak gelişmeleri yakından takip etmekte, konuyla ilgili Volkswagen Grubu ile sürekli temas halinde bulunmaktayız.
    Volkswagen'de önemli gelişme!
    Araştırmalar devam ediyor

    Türkiye distribütörlüğünü üstlendiğimiz Volkswagen Grubu, konuyla ilgili şu anda hızlı, şeffaf ve kararlı çok kapsamlı bir araştırma gerçekleştirmektedir.

    Tüm dünyada ve Türkiye'de etkilenen araçların detayı, Volkswagen AG'nin yürütmekte olduğu araştırma sonucunda belirlenecektir.



    Bununla birlikte, VW AG' den yapılan açıklama uyarınca; söz konusu durumdan etkilenen araçlar da dahil olmak üzere tüm araçlarımızın sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu da belirtiriz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."
    5 soruda Volkswagen soruşturması
    Doğuş Oto hisselerinde kayıplar yüzde 9'u aştı

    ABD'deki emisyon testlerinde usulsüzlük skandalı ile mücadele eden Volkswagen'in Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv'in hisselerinde kayıplar yüzde 9'u aştı.

    Doğuş Otomotiv'in hisseleri saat 1516 itibariyle yüzde 9.6 kayıpla 10.35 liradan işlem görüyordu.

    Analistler, satışların panikten kaynaklandığını söylerken, Doğuş Oto üzerinde şu aşamada olumsuz bir etki beklemediklerini belirtiyorlar.

    Şirketin hisseleri skandalın ortaya çıktığı 18 Eylül'den bu yana yüzde 12.3 değer kaybetti.

    ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) Eylül ortasında yaptığı açıklamada VW ve Audi marka otomobillerin zehirli gaz emisyonu testlerinin sonuçlarını çarpıtarak denetleme kurumunu yanıltan bir yazılım içerdiğini ve bu nedenle şirketin 18 milyar dolara kadar para cezası alabileceğini açıklamıştı.

    ABD'nin ardından birçok ülke emisyon testlerinde usulsüzlük konusunda kendi incelemesini başlatırken, Volkswagen söz konusu yazılımın 11 milyon araçta kullanıldığını ve bu araçların çoğunun Avrupa'da satıldığını belirtmişti.

    Global Yatırım analisti Emir Bölen hissedeki kayıpla ilgili olarak, "Biraz panik satış var ama bu skandalın Doğuş Otomotiv'e şirkete etkisi olmasını beklemiyorum" derken bir başka analist de satışların Volkswagen'e yüksek ceza gelmesi durumunda Türkiye'de Doğuş Oto'ya yapacağı desteklerini azaltma endişesinin sebep olabileceğini söyledi.

    Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre Otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı 2015 yılı Ocak–Ağustos döneminde 598,963 adete ulaşırken, pazarda Vokswagen marka araçlar liderliği oluşturuyor. İlk 8 ayda Türkiye pazarında 93,005 adet satış ile Volkswagen marka araçlar lider oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow