hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Volkswagen'de önemli gelişme!

    Volkswagende önemli gelişme
    expand

    Alman otomobil devi Volkswagenin üç Ar-Ge yöneticisini görevinden aldığı belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dizel motorlarda emisyon değerlerinin manipüle edildiğinin ortaya çıkması üzerine Çarşamba günü istifa eden VW CEOsu Martin Winterkornun ardından, Volkswagen Grubu bünyesinde bulunan Audi, VW ve Porschenin araştırma geliştirme birimlerinin başındaki isimlerin görevlerinin askıya alındığı belirtiliyor.

    Ekonomi gazetesi Handelsblatt, Audi, VW ve Porsche Ar-Ge menajerleri Ulrich Hackenberg, Heinz-Jacob Neuáer ve Wolfgang Hatzın görevden alındıklarını yazdı.
    5 soruda Volkswagen soruşturması
    Gazete, emisyon skandalında politik sorumluluğu geçtiğimiz Çarşamba günü istifa ederek üstlenen Martin Winterkornun ardından, üç menajerin de görevden uzaklaştırılarak teknik sorumluluğu almış olduklarını kaydetti.

    Audi menejeri direniyor
    Doğuş Otomotiv'den "Volkswagen" açıklaması
    Handelsblattın şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Audi Ar-Ge sorumlusu Ulrich Hackenberg, görevden alınmasına itiraz ediyor. Üç yöneticinin görevden alındığına dair Audi, VW ve Porscheden henüz bir açıklama yapılmadı.

    Skandalın ardından istifa eden Winterkornun yerine Cuma günü Porschenin CEO'su Matthias Müller getirilmişti.  

    12 farklı marka

    Dünya çapında 600 bin kişinin çalıştığı Volkswagen Grubu bünyesinde VW binek otomobilleri, Audi, SEAT, KODA, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, VW ticari araçlar, Scania ve MAN olmak üzere 12 farklı marka bulunuyor.

    VW grubu dünya genelinde günde 41 bin araç üretiyor. Dünya otomobil üretiminin 2014 itibariyle yüzde 12,9'unu gerçekleştiren VW, 159 ülkede yılda 10 milyonun üzerinde araç satışı ile 2014 yılını 202 milyar euro ciro ve 11,1 milyar euro net kar  ile kapadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow