hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tat Gıda'dan Japon devi ile 40 milyon dolarlık anlaşma

    Tat Gıdadan Japon devi ile 40 milyon dolarlık anlaşma
    expand

    Tat Gıda, Japonya'nın en büyük gıda markalarından biri olan Kagome Co. Ltd. ile domates ürünleri ihracatına yönelik anlaşma yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tat Gıda, üç yıllık sözleşme çerçevesinde Japon firmaya yaklaşık 40 milyon dolar tutarında domates ürünleri ihracatı gerçekleştirecek.

    Tat Gıda'yla Kagome'nin 1983 yılında başlayan işbirliğinin 30'uncu yılında yapılan anlaşma, Japonya'nın başkenti Tokyo'da imzalandı.

    Tat Gıda Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, Kagome Co. Ltd. Üretim ve Satın Almadan sorumlu Direktörü Katsuyuki Miwa ile SC Foods Sumitomo Grup Başkanı Hirofumi Norimoto tarafından imzalanan anlaşma, Aralık 2016 tarihine kadar geçerli olacak.

    Japonya'nın dev şirketi Kagome ile işbirliklerinin 30. yılında gerçekleşen bu anlaşmanın kendileri için özel bir mutluluk ve gurur kaynağı olduğunu ifade eden Kesimer, ''Japonlar, tüm dünyada kaliteye ve güvene verdikleri önem ile bilinirler. Bu nedenle Japonya'nın domatesli ürün alanındaki en büyük şirketiyle yaptığımız anlaşma, maddi değerinin yanı sıra kalitemize duyulan güvenin göstergesi olması açısından da bizim için son derece gurur verici'' dedi.

    110 yılı aşkın süredir Japonya'da domatesli ürünler sektöründe faaliyet gösteren Kagome ile 30 yıllık işbirliğinin karşılıklı güvene dayalı olduğunu belirten Kesimer, "Kagome'nin tohumdan üretime kadar her aşamada katı kalite kuralları vardır. Biz de Türkiye'de domatesli ürünler sektöründe adı kaliteyle anılan bir firma olarak Kagome ile uzun yıllardır işbirliğimizi sürdürüyoruz" dedi.

    Japonya'da domatesli ürün tüketiminin bir hayli yüksek olduğunu ve Japonya'nın en çok domates salçası ihraç ettiğimiz ikinci ülke olduğunu belirten Kesimer, Japonlar'ın uzun yaşam sırlarından biri olarak domatesin görüldüğünü belirtti.

    "Bilimsel araştırmalar; domates suyunda yüksek miktarda bulunan likopenin, kemik erimesini yavaşlatmaktan, kalp krizi riskini azaltmaya ve kanserli hücrelerin çoğalmasını önlemeye kadar pek çok yararı olduğunu ortaya koyuyor" diyen Kesimer, sağlığa etkisi kesin olarak kanıtlanmış domatesin, Japonya'daki tüketiminin yaygınlaştırılmasında Kagome'nin büyük rol oynadığını da sözlerine ekledi.

    Domatesin tohumdan mamul hale gelmesine kadar geçen tüm süreçleri uluslararası standartlarda uygulayan Tat Gıda Sanayi A.Ş. aralarında Japonya'nın da olduğu 40'ı aşkın ülkeye yıllık 40 milyon dolarlık ihracat yapıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow