hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tek tuşla ambulans dönemi başlıyor

    Tek tuşla ambulans dönemi başlıyor
    expand

    Tek tuşa basarak adres tarifine gerek kalmadan bulunduğunuz yere en kısa sürede ambulans ve acil sağlık yardımı artık mobil cihazınızda...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek, beklenmedik kazalar ve hatta ölümle sonuçlanabilecek rahatsızlıklardan korunabilmek, ne yazık ki her zaman mümkün olamıyor. Her an hepimizin başına gelebilecek bu tür durumlarda, kişiler çoğunlukla panik oluyor ya da yardım çağırabilecek koşullarda olamayabiliyor. Türkiye’nin ilk özel acil sağlık şirketi Medline, bu gibi durumların hızla önüne geçilebilmesi için “Tek Tuşla Ambulans” uygulamasını hayata geçiriyor.

    Yetişkin ya da yaşlı bireylerde sıklıkla karşılaşılan kalp, tansiyon gibi rahatsızlıklar, araç ya da ev kazaları, yaralanmalar, boğulma, yanma, travmatik düşüş ya da benzeri acil durumlarda ambulansın kişilere en kısa sürede ulaşması ve en doğru ilk müdahalenin uygulanabilmesi çok önemli. Hasta, bazen saniyelerle hayata döndürülüyor. Saniyelerle yarışılması, ambulansın doğru adrese ulaşması ve ilk müdahalenin doğru yapılması panik anlarında bazen mümkün olamıyor. Yeni geliştirilen uygulama sayesinde akıllı telefonu olan herkesin ücretsiz indirebileceği “Acil Sağlık Mobil Uygulaması” kullanıcıların hizmetine sunuldu.

    Uygulama indirildiğinde ana sayfada görülen ambulans butonu alt tarafta kayıt olduğunuz anda aktif hale geliyor. Kayıt ekranındaki adımları takip ederek üye olduktan sonra artık ana sayfadaki ambulans butonu yani acil durumda basılmasını istenilen buton aktif hale geliyor. 

    Butona basıldığında ise acil çağrı, uygulama vasıtasıyla alarm merkezine iletiliyor. Ekrandaki butona basılmasıyla gönderilen sinyal ile telefon ekranınızda da görülen son lokasyon bilgisi merkeze iletiliyor. Alarm merkezi, gelen acil sinyalin, hangi üye tarafından, nereden geldiğini önünde açılan harita üzerinde görüyor. Hemen sinyal gelen cihazı arayarak durum hakkında bilgi alınıyor ve olay yerine en yakın ekip yönlendiriliyor.  Acil Sağlık Mobil Uygulaması, Ekim 2016’da hizmete girecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow