hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye peynir tüketiminde AB'yi yakaladı

    Türkiye peynir tüketiminde AByi yakaladı
    expand

    Muratbey Peynirleri Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, kişi başı peynir tüketiminde Türkiye'nin Avrupa Birliği ülkelerine yaklaştığını belirterek, son yıllarda yapılan yenilikçi peynir çeşitlerinin, tüketimi arttırdığını kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye kişi başı peynir tüketiminde AB ülkelerini yakaladı.

    Ulusal Süt Konseyi'nin verilerine göre Türkiye'de kişi başı peynir tüketiminin 16.5 kilogram olduğu tahmin ediliyor.

    Avrupa Birliği'ne üye 27 ülkede kişi başı peynir tüketim miktarı 17.01 kg. iken ABD'de ise bu rakam 15.07 kilogram.

    Birçok göstergede Avrupa ülkelerinin gerisinde kalan Türkiye, peynir tüketiminde ise Avrupa'ya yaklaştı.

    Muratbey Peynirleri Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, Türkiye'de peynir tüketiminin Avrupa ülkeleri ortalamasının yaklaşık 1 kilogram gerisinde bir tüketim olduğunu belirterek, "Bu da Türkiye'nin Avrupa ülkelerine yaklaştığını gösteriyor" dedi.

    160 çeşit peynir

    Son yıllarda yaptıkları yenilikçi peynirler ile tüketimi Avrupa seviyesine çıkaracaklarına inandığını belirten Başkan Erol,  Türkiye'de 160 çeşit peynir olduğunu ancak sevilerek tüketilen yenilikçi peynirlerin de bu sayıyı arttırdığını kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin peynir çeşitliliği bakımından şanslı bir coğrafyada bulunduğunu kaydeden Erol, her zevke hitap eden peynir çeşitlerine, yenilikçi peynir çeşitlerinin de eklendiğini belirtti.

    Türkiye'nin burgu peynirden Ssrmeli peynir çeşitlerine kadar farklı tat ve yapıdaki peynirler ile bir "peynir cenneti" olduğunu belirten Erol, "Farklı tat ve yapıdaki yenilikçi peynirler, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de peynir tüketim alışkanlıklarını değiştirdi ve peyniri günün her saatinde, her öğününde yenilebilen sağlıklı bir atıştırmalık haline getirdi. Özellikle çocuklar burgu, topi gibi peynirler sayesinde peynir yeme alışkanlığı kazandı" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow