hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Ağbal açıkladı: Milli Piyango ve at yarışları...

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Piyango'nun Varlık Fonu devriyle ilgili açıklama yaparken, at yarışlarına ilişkin lisansın da Varlık Fonu'na devredildiğini ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Piyango (MP) için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndaki (ÖİB) mevcut ihale sürecinin ortadan kalktığını, 49 yıllığına Varlık Fonu'na devredilen at yarışları ve MP lisanslarının birlikte değerlendirilmesini öngördüklerini söyledi.

    Ağbal NTV'de katıldığı canlı yayında soruları yanıtlarken, "Şu anda Mart ayında MP için teklif alma süreci ortadan kalktı... MP için ÖİB'nin ihale süreci var, Mart'ta tekliflerin alınması söz konusuydu; at yarışları ve MP'nin birlikte değerlendirilmesini öngördük" dedi.

    OHAL kapsamında Resmi Gazete'nin Cuma günkü sayısında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde At Yarışları Hakkında Kanuna eklenen hükümle at yarışları düzenleme, yurt içinde ve yurt dışından müşterek bahis kabul etme hak ve yetkilerine ilişkin lisanslar ile piyango, Hemen-Kazan, Sayısal Loto, Şans Topu, On Numara ve Süper Loto oyunları ile ilgili mevzuat çerçevesinde izin verilebilecek olan benzer şans oyunlarına ilişkin lisanslar 49 yıllığına Türkiye Varlık Fonu'na verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ağbal, MP'de kamuya en fazla kaynak getirecek yöntemin seçileceğini de belirterek, "Varlık Fonu tarafından MP ve at yarışlarının hangi yolla özelleştirmeye konu edileceği konusu çalışılacak" dedi.

    Özelleştirmeler tek seferlik gelirlerle de olsa bütçeye bugüne kadar önemli miktarda destek sağladı. Ekonomistler MP başta olmak üzere özelleştirmelerden elde edilen gelirlerin doğrudan bütçeye aktarılmaması durumunun bütçe gelirleri açısından negatif olduğunu belirtiyorlar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow