hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Canikli: "Mega değil cüce bir proje"

    Canikli: Mega değil cüce bir proje
    expand

    Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, CHP'nin açıkladığı projeye ilişkin, "20 yılda sadece 2 milyon 200 bin istihdam kapasitesi oluşturacak bir proje mega değil, cüce bir projedir" derken, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da, "G20 Dönem Başkanı olarak, her ülkedeki hangi proje nasıl yürüyor, hangi ekonomik program nasıl sonuç veriyor onu bilen biri olarak ben dinlediğimde anlamadım projeyi. Demek ki bu bir hayal" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Canikli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı "Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi"nde, özellikle kamuoyuna aktarıldığı, yansıtıldığı, kamuoyunun beklentiye sokulduğu çerçevede hiçbir şey göremediklerini söyledi.

    Davutoğlu: ''CHP'nin projesi çalıntı, kitabımdan çalıntı''

    Canikli, "Ne dediği belli değil. Bir tane şehir kurulacakmış, mega şehir. Bu şehir ne işe yarayacak, nerede kurulacak, neyi sağlayacak? Yeni hangi yatırımın artırılmasını, hangi yöntemle sağlayacak? Belli değil" diye konuştu.

    Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na "proje" cevabı

    Söz konusu projeyle yılda yaklaşık 100 bin ilave istihdam yaratılmasının amaçlandığını dile getiren Canikli, hükümetlerinin geçen yıl 1 milyon 400 bin yeni istihdam imkanı ortaya çıkardığını vurguladı.

    Canikli, "Mega proje dediği projenin ortaya çıkaracağı istihdam rakamı bizim bir yılda ortaya çıkarttığımız istihdam potansiyelimizin 14'te birine bedel. Bu kadar içler acısı" diye konuştu.

    Canikli, 20 yılda sadece 2 milyon 200 bin istihdam kapasitesi oluşturacak bir projenin mega değil cüce bir proje olduğunu ifade ederek, "Cücelerin cücesi bir projedir. Buna mega proje demek içler acısı bir yaklaşımdır" ifadesini kullandı.

    Ali Babacan: "Bu bir hayal"

    Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da, NTV-CNBC-e ortak yayınında, CHP tarafından açıklanan Anadolu'da "mega kent" projesinin sorulması üzerine şunları söyledi:

    "Ana muhalefet partisi hayal üretmeye devam ediyor. Seçim öncesinde ne söylerim de nasıl farklı kesimlerin gözünü boyayabilirim çabası içine girmiş. Projeler seçime 2 hafta kala, seçim otobüslerinin arka odasında hazırlanan projeler.

    Daha gerçek bir proje olsa bunu çok daha önce duyardık. Proje açıklıyorlar. Türkiye'nin neresinde olacağının bile ismi yok. Çünkü şu şehirde yapıyorum dese diğer şehirleri kızdıracak, küstürecekler. Dolayısıyla ben çok üzerinde durmak istemiyorum. Şimdiye kadar nasıl hayal ürünü projeler ortaya konmuşsa, bir hayal ürünü projeyi daha açıklamış olabilirler."

    Projeyi çok detaylı incelemediğini, basından biraz okuduğunu anlatan Babacan, "G20 Dönem Başkanı olarak, her ülkedeki hangi proje nasıl yürüyor, hangi ekonomik program nasıl sonuç veriyor onu bilen biri olarak ben dinlediğimde anlamadım projeyi. Demek ki bu bir hayal" diye konuştu.

    Babacan, ana muhalefet partilerinden daha somut, ayağı yere basan şeyler gelirse daha ciddiyetle inceleyeceklerini kaydederek, bunun haricinde üzerinde durmaya değer görmediğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow