hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dev kuruma vergi kaçakçılığı soruşturması

    Dev kuruma vergi kaçakçılığı soruşturması
    expand

    İngiltere bugün yaptığı bir açıklamada ismini belirtmediği bir "küresel finans kurumu" ve bazı çalışanlarına vergi kaçakçılığı ve kara para aklama soruşturması açtığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiliz vergi kurumundan yapılan açıklamada, soruşturmanın ilk safhasının "kurumdan bazı üst düzey çalışanlar ve bazı müşterilere yoğunlaşacağı" belirtildi. Soruşturmanın devam etmesinden dolayı kurum daha fazla detay veremeyeceğini belirtti. Bugünün erken saatlerinde Hollandalı müfettişler tablolar, bir külçe altın ve mücevher bulduklarını ve vergi kaçakçılarına yönelik yapılan uluslararası girişimler çerçevesinde iki kişiyi gözaltına aldıklarını belirttiler. Müfettişlere bir İsviçre bankasında 55,000 şüpheli hesap bildirildi.

    Yetkililer dün Hollanda, İngiltere, Almanya, Fransa ve Avustralya'da eş zamanlı operasyonların gerçekleştirildiğini söylediler. İsviçre bankası Credit Suisse bugün yaptığı bir açıklamada Londra, Paris ve Amsterdam'daki ofislerinin, müşterilerin vergi konuları hakkında yerel yetkililer tarafından bağlantıya geçildiklerini ve yetkililerle işbirliği içerisinde olduklarını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow