hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gelir vergisi beyannamelerinde bugün son gün

    Gelir vergisi beyannamelerinde bugün son gün
    expand
    KAYNAKAA

    Geçen yıla ait yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilmesi süresi bugün sona eriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nca daha önce 25 Mart olarak belirlenen, 2015 takvim yılına ait yıllık gelir vergisi beyannameleri verme süresi bugün mesai bitimine kadar uzatılırken, mükelleflerin elektronik ortamda da beyannamelerini gün sonuna kadar gönderebilmeleri mümkün olacak.

    Buna göre, kira, ücret, menkul sermaye geliri ile diğer kazanç ve gelirler için internet üzerinden "hazır beyan" sistemi aracılığıyla beyanname verme süresi de bugün sona erecek.

    Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan hazır beyan sistemi ile vatandaşlar başta kira geliri olmak üzere, ücret, menkul sermaye geliri ile diğer kazanç ve gelirler için internet üzerinden kendi adlarına hazırlanan beyannamesini görüntüleyerek, onaylayabilecek veya gerekli değişiklikleri yapabilecek.
    Turizmin en zor yılı
    Sistemle ilgili alanlardaki vergi hesaplamaları otomatik yapılacak. Hazır beyan sisteminden yurtdışında yaşayan vatandaşlar da yararlanabilecek.

    Mükellefler, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi üzerinden vergi dairesi şifresi veya güvenlik sorularını cevaplayarak sisteme giriş yapabilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow