hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    S&P'den Türkiye kararı

    S&Pden Türkiye kararı
    expand
    KAYNAKAA

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD merkezli uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB", yerli para cinsinden notunu "BB+" seviyesinde teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "negatif"e indirdi. 

    S&P'den yapılan açıklamada, para politikasının kur ve enflasyon baskılarına cevabının yeterli olmadığı bildirilirken, enflasyon ve kur baskılarının Türkiye'deki şirketlerin ve bankaların finansman gücünü zayıflatarak büyümeyi olumsuz etkileyebileceği belirtildi.

    Türkiye ekonomisinin geçen yılın ikinci çeyreğinde yüzde 1,8 daraldığının ifade edildiği açıklamada, 2016'da ekonominin yaklaşık yüzde 2 büyüdüğünün tahmin edildiği ve bu sene de ekonomik büyümenin yüzde 2,4 olacağının öngörüldüğü kaydedildi.

    S&P, daha önce yaptığı 2017 büyüme tahmininde Türkiye ekonomisinin buyıl yüzde 3,2 büyümesinin beklendiğini açıklamıştı. Standard and Poor's tarafından yapılan açıklamada Merkez Bankası'nın uyguladığı para politikasının "yetersiz kalabileceği" uyarısı yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

     

    .

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow