hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye’nin kredi notu pozitif yönlü… Uzman isim yorumladı!

    Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standard & Poor's Türkiye'nin kredi notunu B'den B+'ya yükseltti. Bu hamle pazartesi günü piyasalara nasıl yansır? Tüketici enflasyonu zirveye yaklaştı. Yıllık enflasyon yüzde 69,80 açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu zirvenin beklendiğinin de altını çizmişti. Enflasyonla mücadele adımlarını nasıl değerlendirmek gerek? Detayları Ekonomist Prof. Dr. Abdülkadir Develi değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomist Prof. Dr. Abdülkadir Develi konunun detaylarını şu ifadeleri aktardı;

    Olumlu olarak değerlendiriyoruz. Beklentim bu yöndeydi. Kredi Derecelendirme Kuruluşluları Türkiye’ye dair not arttırım süreci devam edecektir. Eylül ayında ben Fitch’ten de ilave bir not arttırımı bekliyorum.

    ŞU AN NEDEN BİR NOT ARTTIRIMI SÜRECİNE GİRDİK?

    Uygulanan ekonomi politikalarının uluslararası finans merkezleri tarafından onaylanıyor olması, kararlılık süreci bu noktada oldukça önemli. Cari dengedeki iyileşme, ihracat-ithalatı karşılamada son dört ayda yüzde 73 puan daha çıktı. Geçtiğimiz dönem bu daha düşüktü. Bu cari dengede iyileşme anlamına geliyor. Bu iyileşme daha az döviz talebi ve TL’nin içeride daha güçlü olması anlamına geliyor.

    Standard & Poor's raporunda, sıkı para politikası yanında maliye politikasının da artık bir noktada çalışmaya başladığını enflasyon sürecini desteklemeye çalıştığını görüyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enflasyon rakamları açıklandı ve yüzde 50’nin üzerinde bir rakam söz konusu. Uluslararası finans merkezleri, Türkiye’de kademeleri bir şekilde enflasyonun düşeceği bir fikir birliği var. Olumlu havalar olmasa not arttırımları gelmez.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow