hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin kredi risk primi tekrar 300 puanın altında

    Türkiyenin kredi risk primi tekrar 300 puanın altında
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 300 baz puanın altına geriledi. Böylelikle borsada sık sık etkisini de gösteren Türkiye'ye yönelik risk iştahına ilişkin fikir veren gösterge, son ayların en düşük seviyelerini yakaladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) bir süredir 300 baz puanın altında seyrediyor. Gösterge, 2 gün önce 300 puana kadar düşerken en son 3 Ocak'ta 290'lı puanlarda yer almıştı. Halihazırda CDS 293 puanda bulunuyor.

    CDS, 14 Aralık 2023 tarihinde 33 ay sonra ilk kez 300 baz puanın altına gerilemişti. Ardından gösterge, Ocak'ın ilk haftalarında yeniden 300 puanın üzerine çıktı. Böylelikle gösterge, yaklaşık 1 ayın en düşük seviyesini gördü.

    CDS'lerdeki düşüş borsada özellikle bankacılık sektöründe hareketliliğe neden olabiliyor. 

    Yatırımcıların Türkiye'nin parasal ve ekonomik görünümünü değerlendirmeye devam etmesiyle Şubat ayında yeni rekorlar kıran BIST 100, halihazırda 9000 seviyesine yakın seyrini sürdürüyor. Endeksin, yılbaşından bugüne kazancı yaklaşık yüzde 19'da.

    Yeni merkez bankası başkanı, enflasyon görünümünde belirgin bir bozulma olması durumunda para politikasının sıkılaştırılabileceğini, ancak ilave bir faiz artırımının şu anda gerekli olmadığını söyledi. Merkez bankası ayrıca enflasyon tahminlerini de değiştirmeyerek 2024 için yüzde 36, 2025 için yüzde 14 ve 2026 için yüzde 9 olarak korudu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih Karahan, Hafize Gaye Erkan'ın yerine merkez bankası başkanlığı görevine geldi ve haber yatırımcılar tarafından olumlu karşılandı.

    Hisse senedi piyasası, yeni ekonomik ve merkez bankası önlemlerinin uygulamaya konmasının ardından Eylül ayından bu yana istikrarlı bir yükseliş halinde ve enflasyona karşı korunmak isteyen yerli yatırımcılar tarafından hala güvenli bir liman olarak görülüyor.

    Kaynak: CNN Türk Finans

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow