hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredide son gelişme! 150 bin TL evlilik kredisi başvuruları başladı mı?

    Yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredide son gelişme 150 bin TL evlilik kredisi başvuruları başladı mı
    expand

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evlenecek çiftlere destek olmak amacıyla verilecek olan faizsiz krediyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Buna göre, Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla, yeni evlenen çiftlere finansal destek sağlanacak. Sunulan bu destek paketi, iki yılı geri ödemesiz olmak üzere toplam 48 ay vadeli ve 150 bin lira tutarında faizsiz evlilik kredisini kapsıyor. Peki, 150 bin TL evlilik kredisi başvuruları başladı mı? İşte yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredide son gelişme detayı Neşe Akbaş’ın haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Evlenmek üzere olan çiftlerin ekonomik yükünü hafifletmeyi ve evlilik süreçlerini kolaylaştırmayı hedefleyen evlilik kredisi gündemde yer alıyor. Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi sağlanacak. 150 bin TL faizsiz kredi desteğinde son durumu merak edenler için yeni açıklama geldi. Aile ve Gençlik Fonu kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi ve kanun teklifi yasalaştı. Kredinin geri ödeme koşullarının çiftlerin bütçelerine uyum sağlayacak şekilde düzenlenmesi öngörülüyor.

    YENİ EVLENECEK ÇİFTLERE FAİZSİZ KREDİDE SON GELİŞME

    Evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini de içeren "Aile ve Gençlik Fonu”yla ilgili açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bakanlık olarak başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarını ve hazırlıklarını tamamladık. Hazine ve Maliye Bakanlığının yönetmelik hazırlıkları sürüyor. Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Bu fonla Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız. Gençlerimizi, evlilik süreçlerinde destekleyecek, onları sosyal risklerden korumaya yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti sunacağız. Fonun ilk uygulamasını deprem bölgesinden başlatacağız. İlerleyen süreçte ise tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız.” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha önce faizsiz evlilik kredisi için kriterlerle ilgili bilgi veren Göktaş; "18-27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış… Bu kriterlere uyan herkes, bundan faydalanabilecek." açıklamasında bulunmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow