hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    “Kıyamete üç dakika kaldı”

    “Kıyamete üç dakika kaldı”
    expand

    “Kıyamet Saati” kavramını ortaya atan bilim adamları, yeryüzünün sonunu getirecek olan felakete bir adım daha yaklaşıldığını ileri sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küresel güvenlik va kamusal politkalarla ilgili “Atomik Bilim Adamları Bülteni” adlı grup, dünyanın son 30 yıl içerisinde insanlardan kaynaklanan sona doğru daha çok yaklaştığını ileri sürdü.

    Atom bombasının yaratıcısı olan bilim adamları tarafından kurulan grup, ünlü “Kıyamet Saati”ni de Perşembe gününden itibaren iki dakika ileri aldı. 

    Grup, dünyanın felaketle son bulacağı ve adına “gece yarısı” dedikleri zamana daha önceden tahmin edildiği gibi beş dakika değil üç dakika kaldığını ileri sürdü.

    Grup, 1947 yılından beri “Kıyamet Saati” ile dünyanın sonuna ne kadar zaman kaldığını ölçüyor. 2007 yılından beri de bu saate iklim faktörü eklendi.

    Atomik Bilim Adamları Bülteni’nin, Perşembe günü “Hapı yuttuk!” sloganıyla yaptığı bu açıklama dünyanın dört bir yanında yankı buldu.

    Nefes kesen 19 kış köşesi

    Bülten’in başkanı olan Kennette Benedict, Washington’da düzenlediği basın toplantısında, “Bu medeniyetin sonu demektir...Nükleer silahlar ve küresel ısınma sorumlu tutuluyor...Küresel felaket olasılığı çok yüksek” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Benedict açıklamasında hem iklim değişikliğinin hem de nükleer silahların modernize edilmesinin eşit olarak insanoğlunun varlığını inkar edilmez bir şekilde tehdit ettiğini ve grubun yönetim kurulundaki 20 bilim adamının saati gece yarısına doğru biraz daha yaklaştırmaya karar verdiklerini söyledi.

    Almanya hakkında "yok artık" dedirten 20 gerçek!

    Ancak diğer bilim adamları bu kadar karamsar değiller. Princeton Üniversitesi’nde jeoloji ve uluslararası ilişkiler profesörü olan Michael Oppenheimer, konuyla ilgili gönderdiği bir elektronik postada insanların zar zor da olsa nükleer silah konusunun üstesinden geldiklerine dikkat çekti. Ancak Oppeenheimer, uluslararası işbirliği ile ilgili sorunlar olduğu için iklim konusunda işlerin pek kolay olmadığını vurguladı.

    Harvard’da psikolog olan Seteven Pinker ise dünyanın değiştiğini, artık nükleer bir savaş olasılığının azaldığını bu nedenle kıyamet günü senaryolarında da değişiklik yapılması gerektiğini ileri sürdü.

    İşte bir taksicinin gece hayatı 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow