hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Olimpiyat ilkeleri doodle oldu

    Olimpiyat ilkeleri doodle oldu
    expand

    Olimpiyat İlkeleri bugün Google tarafından özel logo tasarımı olan doodle ile hatırlatıldı. Google tarafından hazırlanan Olimpiyat İlkeleri doodle'ında simgesel sporcular kullanıldı. Google doodle'da Rusya'nın anti-gay kanunlarına da gönderme yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'daki anti-gay kanunlarına karşı tepkisini de gösteren Google, olimpiyat doodle'ında eşcinsellerin simgesi olan gökkuşağının renklerini kullandı.

    Bununla da yetinmeyen Google açılış sayfasına aşağıdaki yazıyı ekledi:

    "Spor faaliyetlerine katılmak bir insan hakkıdır. Her birey herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmaksızın, Olimpiyat ruhu içerisinde spor yapma imkanına sahip olmalıdır. Bunu yapmak için dostluk, dayanışma ve fair-play anlayışının hâkim olması gerekmektedir." - Olimpiyat İlkeleri 

    Google bu doodle'ı Rusya sayfası google.ru'da da kullandı ve aynı açıklamayı Rusça olarak sayfaya yerleştirdi.

    Soçi Olimpiyatları hakkında

    7 Şubat günü Rusya'da başlayan 2014 Kış Olimpiyatlarının başlamasıyla Google, doodle ile Olimpiyat ilkelerini kullanıcılarına hatırlattı. Bu yıl 22.’si düzenlenen Kış Olimpiyatları, Rusya’nın Soçi şehrinde gerçekleştiriliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2014 Kış Olimpiyatları için toplamda 51 milyar dolar harcama yapılarak tarihin en pahalı spor organizasyonlarından birine imza atılıyor. Yeni teknolojilerin de uygulanacağı bu dev organizasyonun yaklaşık 3 milyar kişi tarafından televizyondan takip edileceği öngörülüyor.

    2014 Kış olimpiyatları teknolojik ilklere imza atacak

    4 yılda bir gerçekleştirilen ve bu sene 22.’si düzenlenen Kış Olimpiyatları, daha başlamadan rekorlara konu oldu. Zira, Olimpiyat Oyunları tarihinde ilk defa bir organizasyon 1500’den fazla kamera ile takip edilecek. Üstelik bu kameralar sadece sabit noktalarda değil, zeplin ve helikopterler üzerinde de konumlandırılacak.

    2014 Kış Olimpiyatları’nda yaşanacak bir diğer ilk de yayın kalitesi noktasında olacak. Rusya’nın Sochi şehrinde gerçekleştirilecek organizasyon, Kış Olimpiyatları tarihinde ilk kez HD TV’ye göre 16 kat daha yüksek çözünürlüğe sahip Super Hi-Vision (Ultra Yüksek Çözünürlüklü Televizyon) formatında yayın yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow