hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Twitter, Facebook ve Google'a erişim hızı düzeldi

    Twitter, Facebook ve Googlea erişim hızı düzeldi
    expand

    Aralarında Twitter, Facebook ve Google'ın da bulunduğu birçok siteye girmek isteyen kullanıcılar aşırı yavaşlama olduğu geri bildiriminde bulundular. Saat 11.25 itibariyle Twitter ve Facebook'a erişimin hızlandığı dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diğer internet sitelerine normal bir şekilde ulaştığını belirten birçok kişi, sosyal medya sitelerine ulaşmakta sorun yaşadığını bildirdi. 

    Facebook ve Twitter'a girmeye çalışan kullanıcılar, herhangi bir kapatma ya da yasaklamanın söz konusu olmadığı sosyal medya hesaplarını çok yavaş şekilde kullanabiliyordu. 

    Arama motoru google'un com adresine hiç girilemezken com.tr adresi de aşırı derecede yavaş açılıyordu. Google erişim de saat 11.25 itibariyle hızlandı.

    Çok sayıda haber sitesine erişim yasağı geldi

    Bakanlık'tan açıklama

    Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan Hürriyet'e yapılan açıklamada herhangi bir erişim yasağı veya interneti yavaşlatma gibi bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi.

    "Filtre uygulanıyor olabilir"

    Bilişim Hukuku Av. Mehmet Ali Köksal, konuyla ilgili Hürriyet'e yaptığı açıklamada yapılan operasyonlar nedeniyle Facebook ve Twitter üzerinde filtre uygulanmasının söz konusu olabileceğini belirtti. Örgütün haberleşmesini takip etmek adına sunucu ile istemci arasına girilmesi noktasında internet trafiğinin denetlenmesi ihtimalinden bahseden Köksal, yavaşlığın bu nedenle meydana gelmiş olabileceğini kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow