hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lenovo, Motorola Mobility'yi Google'dan satın aldı

    Lenovo, Motorola Mobilityyi Googledan satın aldı
    expand

    Lenovo, yaptığı bir duyuruyla Motorola Mobility'yi satın alma işlemlerini tamamladığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Chip.com.tr'nin haberine göre anlaşma sonucunda Lenovo, Motorola'nın önceki sahibi Google'a 2.91 milyar dolar ödeyecek. Bu ödemenin 660 milyon doları nakit, 750 milyon doları ise Lenovo hisselerinden oluşacak.

    Geriye kalan 1.5 milyar dolarlık kısım ise Google'a 3 sene içerisinde ödenecek. Böylece Lenovo, Motorola'nın mobil cihazlar bölümünü kontrolü altına almış olacak, ancak firmanın patent porföyü Google'ın elinde kalacak.

    Bu satın almayla birlikte Motorola'nın Google ile yaşadığı kısa macera tamamlanmış oluyor. Cep telefonlarının icadında adı öne çıkan Motorola'nın cihazları, son senelerde Apple, Samsung gibi firmaların telefonlarının gerisinde kalmıştı. Google kontrolündeki Motorola'nın piyasaya sürdüğü az, ancak öz denebilecek Moto X, Moto G, Moto E gibi iyi cihazları bulunuyor.

    Birleşme sonucunda Motorola, Chicago'nun dışından işletilmeye devam edilecek ve başında yine Rick Osterloh bulunacak. Lenovo ve Motorola birlikteliği, Strategy Analytics'e göre pazarın yüzde 8'inin ikilinin eline geçmesi anlamına geliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samsung Galaxy A5 ve A3 duyuruldu

    Flipboard baştan aşağı yenilendi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow