hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Financial Times: "Türkiye'de muhalefet sesini duyurmakta zorlanıyor"

    Financial Times: Türkiyede muhalefet sesini duyurmakta zorlanıyor
    expand

    Financial Times'da yayınlanan bir yazıda Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyaları değerlendirildi. Yazıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim kampanyaları arasındaki farklılıklar ele alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Financial Times, Piotr Zalewski ve Daniel Dombey tarafından kaleme alına yazıda, "Bir aday liderliği döneminde yapılan modern tesisler, hastaneler ve otoyolların yüksek çözünürlü görüntülerini kullanıp daha fazlasını yapacağına dair sözler veriyor. Baş rakibi ise bir mikrofonu bile doğru dürüsüt çalıştıramıyor" diye yazdı.

    Gazete, "Türkiye'nin gelecekteki yönünü" ve "Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi geleceğini belirleyebilecek seçimlere" bir aydan az bir süre kaldığını ve  "garip olan şey"in yenilik vaadlerinde bulunan tarafın 2003 yılından beri iktidarda olan Erdoğan olmasına dikkat çekiyor.

    Gazete, seçim kampanyalarını şu ifadelerle karşılaştırıyor:

    "Tezat durum, kampanyaların geçtiğimiz günlerde başlatıldığı sırada ortaya çıktı. 60 yaşındaki Erdoğan, modern bir konferans salonunda partisinin önde gelen isimleri, yöneticileri ve ünlülerden oluşan 3 bin kişilik bir kalabalığa hitap etti. Baş rakibi 70 yaşındaki Ekmeleddin İhsanoğlu ise bir 19. yüzyıl sarayında birkaç yüz gazetecinin önünde bozuk mikrofonla boğuşup durdu."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Erdoğan'ın sitesinde yayınlanan haritada Tunceli yok

    Yazıda, Erdoğan'ın son 11 yılda Türkiye'de siyasete hükmettiği gibi şimdiye dek karizmasını, konuşma yeteneklerini ve makamın verdiği yetkileri de kullanarak seçim kampanyasında da hüküm süren taraf olduğu belirtiliyor.

    Türkiye'de "güvenilemez" olan anketlere göre, Erdoğan'ın yüzde 50'nin üzerinde oy alabileceğini ileri süren gazete, buna karşılık "adının tanınması içim mücadele veren" İhsanoğlu'nun sadece yüzde 32'de kaldığını aktarıyor.

    Tesettürün modası olur mu?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow