hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sadece kadınların okuduğu üniversiteye girmek istiyor

    Sadece kadınların okuduğu üniversiteye girmek istiyor
    expand

    Japonya'da bir adam sadece kadınlar için olan Fukuoka Kadın Üniversitesi'ne girip kaydolmak istedi ve üniversite yetkilileri tarafından erkeklerin o üniversitede okuyamayacağı bilgisini aldıktan sonra bunun anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle 660 bin yen (yaklaşık 7 bin dolar) tutarında tazminat davası açtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    20'li yaşlarda olan genç adam Japonya tarihinde kadın üniversitesine kayıt olmak için bu kadar uğraşan ilk erkek olarak kendini duyurdu. Japonya'da Fukuoka Kadın Üniversitesi'nden başka 3 tane daha kadın üniversitesi bulunuyor ve aynı kız liseleri gibi bu üniversitelere sadece kadınlar kayıt olabiliyor. 

    Ancak genç adam adli makamlara oranın bir devlet üniversitesi olduğunu ve kendisininde diyetisyen olmak istediğini ancak Fukuoka şehrinde bu üniversiteden başka bu bölümün okunabileceği devlet üniversitesi olmadığı için anayasal hakkının ihlal edildiğini iddia etti. 

    Genç adam "Bu şekilde ben özel üniversiteye gitmeye zorlanmış oluyorum. Ayrıca üniversitede yapılan bu uygulama anayasamızdaki eşitlik ve eğitim alma hakkına aykırı" dedi ve tazminatın yanısıra üniversiteye de kabulünü istedi. Üniversite yetkilileri konu ile alakalı yorum yapmaktan kaçındı.

    Yargıtay Başkanı: ''Toplum idamı istiyor''

    Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar yeniden başladı

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow