hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD medyasından İncirlik iddiası

    ABD medyasından İncirlik iddiası
    expand

    ABD medyasında Türkiye'nin, aralarında İncirlik'teki NATO Üssü'nün de bulunduğu üsslerin, Irak ve Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı oluşturulan ABD liderliğindeki koalisyonun kullanmasını kabul ettiği ileri sürüldü. Başbakanlık kaynakları ise İncirlik konusunda varılmış yeni bir mutabakatın olmadığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre ABD'li yetkililer, Türkiye'nin ABD'nin önderlik ettiği koalisyon içinde yer almasında varılan görüşmeler ve anlaşmalar sonucu, İncirlik üssünü kullanmanın  anlaşmanın bir gereği olduğunu belirtirken,  öteki üslerin hangileri olduğu açıklanmadı.

    ABD basını, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile ABD Savunma Bakan Chuck Hagel arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin ardından Türkiye'nin  üssülerin kullanılmasını kabul ettiğini ileri sürdü. İki bakan arasından gerçekleşen telefon görüşme ile ilgili yapılan açıklamada katkılarında dolayı Tükiye'ye teşekkür edildi.

    IŞİD'den kan donduran fotoğraflar

    Başbakanlık'tan açıklama

    Başbakanlık kaynakları, İncirlik üssünün IŞİD'e karşı kullanılması ile ilgili açıklama yaptı.

    Aıklamada “İncirlik konusunda yeni bir mutabakat yok. Mevcut anlaşmalar çerçevesinde kullanımı devam ediyor.  Talep ve beklentiler var, görüşmeler devam ediyor. Muhaliflerin eğitilmesi konusunda bir mutabakat var, ama nerede ve ne şekilde eğitileceği konunda bir netlik şu an için söz konusu değil” ifadeleri kullanıldı.

    AİHM, Abdullah Öcalan kararını açıkladı

    Kobani'nin az bilinenleri

     ŞİD'den yeni video: ''Cihad Kanı''

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow