hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye ile Öcalan'ın avukatlarının temyiz başvurularını reddedildi

    Türkiye ile Öcalanın avukatlarının temyiz başvurularını reddedildi
    expand

    Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) 5 yargıçtan oluşan kurulu, Abdullah Öcalan'ın tutukluluk koşulları ile ilgili 18 Mart 2014 tarihinde aldığı kararın, temyize götürülmesiyle ilgili Türkiye ve Öcalan'ın avukatlarının yaptığı itirazları reddetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye ve Öcalan'ın avukatları, 18 Mart'taki karardan sonra, davanın 18 yargıçtan oluşan ve temyiz niteliğindeki büyük dairede görüşmesini talep etmişti.

    Ayrı ayrı yapılan temyiz başvurularını inceleyen AİHM'in 5 kişiden oluşan kurulu, davanın büyük mahkemede görüşülmesine gerek görmedi.

    Tunceli'de çatışma çıktı

    18 Mart'taki karar

    AİHM, 18 Mart'taki kararında Öcalan'ın avukatlarının tutukluluk koşullarıyla ilgili yaptığı başvuruyu kısmen haklı bulmuştu.

    AİHM, 2009 yılına kadarki tutukluluk koşullarında, ihlal kararı olduğunu belirtmiş, ancak bu tarihten sonra koşulların iyileştiğine hükmetmişti.

    Mahkeme ayrıca, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla ilgili olarak şartlı salıverme olanağı tanınması gerektiği yorumunu yapmıştı.

    IŞİD'den kan donduran fotoğraflar

    Müftüden tartışılacak sözler

    Mahkeme, 2009 yılından önceki dönemdeki tutukluluk koşullarının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olduğu sonucuna varmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AİHM, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla ilgili olarak ise şartlı salıverme olanağı ihtimalinin açık tutulması gerektiğini belirtmişti.

    AİHM, Abdullah Öcalan'a tazminat ödenmesine gerek görmemiş sadece mahkeme masrafları olarak 25 bin Avro ödenmesine hükmetmişti.

    Bingöl saldırısıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı

    IŞİD'in Kobani'deki mevzileri ve konaklama tesisi vuruldu

    Guardian: "Türkiye dostlarını kaybediyor"

    Öcalan'ı 1999 yılından bu yana İmralı'da 6 kez ziyaret eden Avrupa İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi'nin (CPT), son raporu geçen yıl mart ayında açıklamıştı.

    Raporda, Öcalan'ın materyal tutukluluk koşullarında sorun olmadığı ve kötü muamele görmediği belirtilmiş, buna karşılık avukatlarıyla ve yakınlarıyla görüşmesinde yaşadığı sorunların giderilmesi istenmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow