hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'nin ilk ebola hastası tekrar hastanede

    ABDnin ilk ebola hastası tekrar hastanede
    expand

    ABD'nin ilk ebola teşhisi konan vatandaşı tekrar hastanelik oldu. 3 binden fazla kişinin ebola virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği Liberya'dan 20 Eylül'de ülkesine dönen hastanın, bu süre zarfında 5'i çocuk 18 kişiyle temasta bulunduğu belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    New York Times gazetesinin kimliğini, Thomas Eric Duncan olarak açıkladığı hasta hastaneden taburcu edildikten 2 gün sonra evinin dışında istifra ederken bulundu ve tekrar hastaneye kaldırıldı.

    40'lı yaşlarda olduğu belirtilen hastanın Liberya'dayken ebola virüsü taşıyan bir kadını arabasıyla hastaneye taşığıdı ve tekrar evine bıraktığı belirtildi.

    Hastanın ABD'ye döndüğü 20 Eylül tarihinden bu yana temasa geçtiği 5 çocuğa yapılan incelemelerin ardından virüsün semptomlarına rastlanmadığı belirtildi.

    Liberya hükümeti de hastanın ülkeden ayrılmadan önce ebola belirtileri göstermediğini açıkladı.

    80 kişi gözlem altında

    Bu arada, ABD'de 80 kadar kişinin daha gözlem altına alındığı bildirildi.

    Dallas Sağlık Hizmetleri sözcüsü Erikka Neroes, yaklaşık 80 kişinin, "temas soruşturması" kapsamına alındığını, bunlardan bir bölümünün, Ebola virüsü bulaşan Thomas Eric Duncan'a doğrudan temas ettiğini, diğerlerini de bu grupla temas edenlerin oluşturduğunu söyledi.

    Gözlem altına alınan kişilerden hiçbirinde Ebola semptomlarına rastlanmadığı da kaydedildi.

    ABD'deki ilk Ebola virüsü vakası

    BM'den çağrı

    BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun da ebola ile mücadele için birlik çağrısında bulundu. Ebola'nın 2002'deki kuş gribi ve 2009'daki Sars virüsüyle aynı mücadele yöntemiyle bastırılacağını söyledi.  

    BM'nin ebola salgınıyla mücadelesini yürüten Dr. David Nabaro da ebolanın HIV ya da Sars'tan daha tehlikeli olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ebola nedir, nasıl bulaşır?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow