hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Afrika, Twitter'da "Ben Afrikalıyım" etiketiyle birleşti

    Afrika, Twitterda Ben Afrikalıyım etiketiyle birleşti
    expand

    "Ben Charlie'yim" etiketinden sonra, Afrikalılar, "Ben Afrikalıyım"la 24 Ocak'ta büyük bir yürüyüş planlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa'nın başkenti Paris'teki mizah dergisi "Charlie Hebdo"yu hedef alan saldırıdan sonra sosyal paylaşım ağı Twitterda kullanılan "Jesuis Charlie" (Ben Charlie'yim) etiketinden sonra Afrika'da "Je suis Africain"(Ben Afrikalıyım) sloganıyla Afrikalıların bir araya gelmesi planlanıyor.

    Merkezi Senegal'in başkenti Dakar'da bulunan sivil toplum kuruluşu Afrika Kalkınma ve İnsan Hakları Platformu'nun (PLADH) Genel Koordinatörü Sambou Biagui, Afrikalılar Fransızlar ile dayanışma içinde olduklarını gösterirken diğer yandan da uluslararası toplumun her gün hastalıklar, terör ve başka sorunlarla boğuşan Afrika'yı unutmamasını istediklerini belirtti.

    Erbil'de bir inşaatta "eğlence'' zamanı!

    Biagui, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ben Afrikalıyım" etiketinin Afrika'daki sosyal paylaşım sitelerini doldurduğunu, ayrıca sitelerde "StopBokoHaram" (Boko Haram'ı durdurun), "StopEbola" (Ebola'yı durdurun) gibi
    mesajlar ile bazı ülkelerdeki açlığa dikkati çeken görüntülerin yer aldığını söyledi.

    Sambou Biagui, sivil toplum kuruluşlarına, insan hakları savunucularına ve halka 24 Ocak'ta kıtadaki ülkelerin tüm başkentlerinde "Ben Afrikalıyım"ın yanı sıra "Ben Nijeryalıyım", "Ben Kamerunluyum", "Ben Kenyalıyım"
    gibi etiketlerle Afrikalıların seslerini daha da yükseltmeleri çağrısında bulunduklarını vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Afrikalı olmaktan gurur duyduğumuzu göstermeliyiz. Tüm başkentler bundan gurur duyduğunu sergilemek ve sorunlarımızın çözümünde siyasilerin etkisiz kaldığını gözler önüne sermek için harekete geçmeli" ifadelerini kullanan Biagui, bir çok Afrikalı derneğin bu girişimden memnuniyet duyduğunu söyledi.

    Kralın altın faytonunda cinsel ilişkiye girdiler

    Biagui ayrıca Paris'te hafta sonu saldırıda ölenleri anmak için düzenlenen yürüyüşe aralarında 6 Afrikalı devlet başkanının katılmasından sonra bazı internet kullanıcılarının, liderlerin ölen kendi vatandaşlarına değil Fransızlara ağlamasına tepki gösterdiğini belirtti.

    Sambou Biagui, Afrikalıların bir araya gelmesinin dünyaya Nijerya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Mali, Kenya, Kongo, Sudan gibi ülkelerde her yıl ölen yüzlerce hatta binlerce kişiyi hatırlatma amacını taşıdığını dile getirdi.

    Polisler bez bağlayacak

    Siber saldırının faili "Siber Halifelik"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow