hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya Tuğçe'ye veda ediyor

    Almanya Tuğçeye veda ediyor
    expand

    Almanya, 23 yaşında uğradığı saldırı sonrası hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak'a veda ediyor. Wächtersbach kentinde bulunan Merkez Camii'nde düzenlenecek cenaze törenin ardından Tuğçe Almanya'da doğup büyüdüğü kentte toprağa verilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya'da adı cesaret ile birlikte anılan Tuğçe'nin cenazesine binlerce kişinin katılması bekleniyor.

    23 yaşındaki Tuğçe Albayrak, Almanya'da bir fastfood zincirinin tuvaletinde tacize uğrayan iki Alman kızını kurtardıktan sonra tacizi gerçekleştiren gençler tarafından restoranın otoparkında saldırıya uğramış Tuğçe aldığı darbe sonrası hareketsiz halde yere düşmüştü. 

    Tuğçe Albayrak hayatını kaybetti

    Girdiği komadan çıkamayan Tuğçe hayatını kaybetti. Organ bağış kartı olan Tuğçe'nin organları başka hastalara can oldu. Tuğçe'nin cesaret hikayesi Almanyada çok büyük yankı uyandırdı. 

    Almanya'da cesaretiyle bir çok insana örnek olan Tuğçe'nin cenazesine ilginin bu nedenle çok büyük olması bekleniyor. Cenazeye Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier ve Belediye Başkanı Horst Schneider gibi isimler de katılacağını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tuğçe Albayrak anıldı

    Cenaze Türkiye saati ile 13.00'de Wächtersbach'ta bulunan Merkez Camisine getirilecek. Öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından oluşturulacak konvoy eşliğinde 8 kilometre uzakta bulunan Bad Soden-Salmunster mezarlığına getirilecek. 

    13 bin nüfuslu bu yerleşim yeri, Tuğçe'nin doğup büyüdüğü ilçe olduğu için ailesi Tuğçe'nin burada defnedilmesini uygun gördü. Cenazenin ardından Tuğçe'nin ailesi ve yakınları camiiye geri dönerek burada taziyeleri kabul edecekler.

    Berkin'in annesini yuhalattı çünkü annesine küfredildi

    İşadamları, gazeteciler ve askerler dinlenmiş

    Gemide ve Takva filmleri senaristi Önder Çakar Kobani'de yaralandı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow