hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AP Başkanı'ndan Davutoğlu'na telefon!

    AP Başkanından Davutoğluna telefon
    expand

    Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Başbakan Davutoğlu'nu telefonla aradı, 1915 olaylarına ilişkin kararın kendisinin olmadığı bir oturumda kabul edildiğini ve Türkiye'nin verdiği tepkiyi anladığını söyledi. CNN Türk'e bilgi veren başbakanlık kaynakları görüşmenin detaylarını da aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakanlık kaynaklarına göre Schulz, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu aradı ve, "Türkiye'nin bu konuya yaklaşımını bildiğini bu nedenle de verilen tepkiyi anladığını söyledi. 

    Başbakan Davutoğlu da Schulz'a,  tarihi siyasi amaçlarla çarpıtmaya çalışan çevrelerin bu girişiminin Türkiye-AB ilişkilerine zarar verebileceğini, Türkiye ile Ermenistan arasında uzlaşıya varılmasına dönük çabaları olumsuz etkileyeceğini söyledi. 

    Davutoğlu, kararı redettiklerini bir kez de Avrupa Parlamento Başkanı Schulz bu görüşmede ifade etti, "Avrupalı ortaklarımız Türkiye-Ermenistan ilişkilerine katkıda bulunmak konusunda samimi ise Ermenistan ve diasporaya Türkiye ile diyaloğa girme çağrısında bulunmaları lazım gelir" dedi. 

    Başbakanlık kaynaklarına göre, Davutoğlu Schulz'la görüşmesinde, Avrupa Parlamentosu'nun aldığı bu mesnetsiz kararın, Türkiye ile Avrupa kurumları arasındaki işbirliğine zarar vereceğine vurgu yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti, CHP ve MHP'den ortak açıklama!

    Şırnak Valisi: Katırlar silah sesinden korkup uçurumdan düştü

    Gaziantep'teki avukat cinayetinde, katil zanlısı eski müvekkil çıktı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow