Auschwitz'in gönüllü SS'i 93 yaşında hakim karşısında

Almanya'nın Hannover kentinde 93 yaşındaki eski bir Nazi yargılanacak. O yıllarda SS gönüllülerinden biri olan sanık, en az 300 bin kişinin öldürülmesine yardımcı olmaktan hakim karşısına çıkacak. Yargılama 21 Nisan'da Lüneburg mahkemesinde başlayacak.
Hannover Savcılığının verdiği bilgiye göre, yaşlı adam 1944'de Nazilerin Auschwitz Toplama Kampındaki mahkumların geride kalan eşyalarını yok etmekle görevliymiş. 93 yaşındaki Nazi'nin çalışamayan Yahudi mahkumların gaz odalarında yok edildiğini bilerek, gönüllü çalıştığı ve yaptığı işlerle sistemli öldürmeleri desteklediği belirtildi.
Sanığın, 1944 Mayıs ile Temmuz ayları arasında "Macaristan harekatı" bünyesinde Ausschwitz kampının Birkenau tren istasyonu bölümünde çalışmış olduğu bildirildi. 16 Mayıs ile 11 Temmuz 1944 tarihleri arasında o bölüme tren yolu ile Macaristan'dan 425 bin kişinin esir olarak getirildiği saptandı.
Mahkemenin verdiği bilgiye göre, şu ana kadar dava ile ilgili olarak 55 davacı ortaya çıktı. Davanın, Temmuz sonuna kadar yapılacak 26 duruşmada sonlandırılmasına karar verildi.
Fethullah Gülen'den Erdoğan'a MOSSAD yanıtı
Erdoğan'ın katıldığı toplantıda bu mesajı verdi
Aleksis Çipras, Kıbrıs'ta müzakerelerin başlaması şartını açıkladı
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Lavrov, müzakereler için Vatikan'ı uygun bulmadı: “Ortodoks ülkelerin, Katolik topraklarında tartışması…”
Kim Jong Un Küplere Bindi! Her Şey Gözleri Önünde Oldu: Dünyanın Konuştuğu Görüntüler…
ABD binlerce askerini geri mi çekecek? WSJ: Hint-Pasifik genelinde alarm yaratabilir!
Kongre’de Rusya Hazırlığı: Trump’ın Olası Vetosuna Hazırlıklılar! "Yeni Anlamış"...
Bakan Bayraktar Emevi Camisi'ni ziyaret etti