hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa Birliği'nde idam tartışması

    Avrupa Birliğinde idam tartışması
    expand

    Macaristan'da ana muhalefet partisi mitinginde toplanan kalabalığın, iktidar mensubu politikacılar hakkında idam talep ettiği iddiaları üzerine başlayan tartışmalar büyüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İdamı talep edilenler arasında bulunduğu bildirilen iktidar partisi Fidesz-KDNP üyesi Felcsuti kenti Belediye Başkanı Lörinc Meszaros, kendisi ve hizmetleri hakkında kalabalığı kışkırtan ve idam taleplerini onaylayan muhalefet partisi liderinin tavrının kabul edilemez olduğunu belirtti.

    Sol kanadın, uzun yıllar icraatlarını engellemeye çalışmasına rağmen başarılı olamadığını ifade eden Meszaros, "Bana atılan iftiralara cevap vermeden görevimi yaptım. Çok sayıda insana iş imkanı sağladım. Bundan sonra da ayrı tavırla yoluma devam edeceğim. Muhalefetin bu duruşu sadece ben ve ailemde değil, tüm ülkede korku ve endişeye neden olmuştur. Bu durum, muhalefetin ne kadar şiddet yanlısı olduğunun işaretidir" dedi.

    Muhalefet Partisi lideri Attila Mesterhazy, mitingde partililerin "hapis" diye slogan atmalarını onayladığını, idam sözcüğünü ise duymadığını belirtmiş, partisine iftira atanlar hakkında hukuki yollarla haklarını arayacaklarını kaydetmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow