hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bağımsızlık ilan eden "Donetsk" Rusya yolunda

    Bağımsızlık ilan eden Donetsk Rusya yolunda
    expand

    Pazar günkü referandum sonrası Rusya yanlısı "Donetsk Halk Cumhuriyeti" yönetimi, Ukrayna'dan bağımsızlık ilan eden bildiriyi kabul ederek, Rusya'ya resmen bağlanma istediğini açıkladı. Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri birleşmek için görüşmelere de başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya ve dünyaya hitaben yapılan açıklamayı geçici Donetsk hükümeti yöneticisi Denis Puşilin okudu.

    Donetsk şehri meydanında toplanan kalabalığın önünde konuşma yapan Puşilin, "Halkımızın referandumda beyan ettiği görüş doğrultusunda hareket ederek bağımsız ve egemen Donetsk Halk Cumhuriyeti'ni ilan ediyoruz. Ayrıca tarihi adaletin yerini bulması için rusya federasyonu'na bizi bünyesine kabul etmesi çağrısı yapıyoruz" dedi.

    Ayrılıkçı yönetimin yaptığı sayıma göre referanduma katılan halkın yüzde 89'unun bağımsızlıktan yana görüş belirttiği açıklanmıştı.

    Donetsk ile Luhansk birleşecek

    Öte yandan Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri birleşmek için görüşmelere başladı.

    Ria Novosti'de yer alan habere göre, Donetsk ve Luhansk'ta 11 Mayıs'ta düzenlenen referandum sonucunda açıklama yapan Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin, Luhansk ile birleşmek istediklerini ifade etti. Aynı zamanda Puşilin Rusya'dan Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Rusya'ya bağlanma konusunu gözden geçirmelerini talep etti.

    Haber ajansından yapılan açıklamada, "Dün birleşmek istediklerini dile getirdiler. İlk önce görüşmelerin yapılması gerek. Bu soruyu yetkililer çözecek. Şu anda (Moskova saatiyle 10.00 ) görüşmeler başladı" ifadeleri yer aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow