hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Baskın gecesi Davutoğlu Neçirvan Barzani'yi aramış!

    Baskın gecesi Davutoğlu Neçirvan Barzaniyi aramış
    expand

    Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin Başbakanı Neçirvan Barzani, Musul Başkonsolosluğu baskını ile ilgili konuştu. Başkonsolosa yardım mesajı ilettiklerini ancak kendisinin olayların büyümemesi için bunu kabul etmediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Neçirvan Barzani olayın yaşandığı gece Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile telefonda görüştüğünü, Davutoğlu'nun kendisinden konsolosluğu olası saldırılara karşı korumalarını istediğini söyledi.

    Bunun üzerine konsolosluğa "her türlü yardıma hazırız" mesajı gönderildiğini, onların da durumlarının iyi olduğunu ilettiklerini belirtti.

    Olayların yarım saat içinde geliştiğini söyleyen Neçirvan Barzani "bizimle iletişime geçselerdi bir şeyler yapabilirdik ama Başkonsolos olayların daha fazla büyümesini istemedi" ifadesini kullandı.

    Krizin çözümü için Türkiye ile sürekli irtibat halinde olduklarını belirten Barzani, Türkiye'nin yardım istemesi halinde her türlü desteğe hazır olduklarını dile getirdi.

    Ninova valisi necefi: "Türk konsolosu önceden uyarmıştık"

    Irak'ın Ninova eyaleti Vali Ethil Necefi, halen IŞİD'in elinde rehin tutulan Musul Konsolosu Öztürk Yılmaz'ı kenti terk etmeleri konusunda önceden uyardıklarını ileri sürdü.

    İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı'nın haberine göre Necefi, “IŞİD kenti ele geçirmeden önce Türk konsolosla sürekli irtibat halindeyim ve ona durumu açıkladım. Telefon görüşmemizde konsolosluk binasını tamamen boşaltıp kenti terk etmeleri konusunda onu uyardımö diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow