hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyaz Saray'dan flaş IŞİD açıklaması!

    Beyaz Saraydan flaş IŞİD açıklaması
    expand

    Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, "Suriyeli muhalifler, IŞİD'e karşı verecekleri mücadelede, savunma ateşi de dahil olmak üzere koalisyon tarafından geniş yelpazede desteklenecektir" değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, AA'nın sorusu üzerine, eğit-donat programı kapsamındaki Suriyeli muhaliflerin ABD ve koalisyon güçleri tarafından desteklenmesine yönelik yazılı açıklama yaptı. Suriyeli muhaliflerin, DAEŞ terör örgütüne karşı mücadele etmesi için ABD Savunma Bakanlığı ve koalisyon ülkeleri tarafından eğitildiğini belirten Baskey, "Suriyeli muhalifler, IŞİD'e karşı verecekleri mücadelede, savunma ateşi de dahil olmak üzere koalisyon tarafından geniş yelpazede desteklenecektir" ifadesini kullandı.

    Demirtaş'tan Bahçeli ve Arınç'a çok sert yanıt!

    Enerji Bakanı Yıldız da HDP'yi hedef aldı: "3 gün elektriksiz kaldığında..."

    Kırım Başsavcısından Türkiye'deki kongreye sert tepki

    Ezidi kadınlar IŞİD'in saldırısı sahnelenince çığlıklar atarak ağladı

    Baskey, açıklamasında, "Angajman kurallarımızın özelliklerine girmeyeceğiz, fakat başından beri söylediğimiz gibi, gerekli önlemleri alarak bu güçlerin görevlerini başarıyla yerine getirebilmesini garantiye alacağız. Bu konudaki kararlılığımızı cuma günü ispat ettik" görüşüne yer verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow