hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cami kundakçısını gizli servis bulacak

    Cami kundakçısını gizli servis bulacak
    expand

    İsveç'in Eskilstuna şehrinde Somalililer'e ait camide çıkan yangının kundaklama sonucu gerçekleştiği kesinleşti. Saldırganı İsveç gizli servisi bulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapılan incelemeler sonucunda saldırganın caminin ibadet edilen bölümünün girişine molotof kokteyli attığı tespit edildi.  Saldırganı yakalamak için İsveç Gizli Servisi SAPO görevlendirildi.  SAPO Basın Sözcüsü Sipra Franzen, gizli servisin polisin özel birimleriyle işbirliği yaparak saldırganı bir an önce yakalamayı hedeflediğini belirtti. Öte yandan Başbakan Stefan Löfven saldırıyı kınadığını ve üzerinde çok ciddi bir şekilde durduklarını belirterek şunları kaydetti:"Ülkemizde 1 yıl içinde camilere yönelik 12 saldırıda bulunuldu. Bu da ayda bir saldırı demektir.  Saldırıdan etkilenen suçsuz insanlar adına çok üzgünüm. Göçmenlere yönelik saldırıları görmezlikten gelmemiz mümkün değil. Saldırı sadece göçmenlere yönelik değil aynı zamanda demokrasimize yapılmış bir saldırıdır. Bu tür saldırılara bir son vermek için tüm birimlerimiz harekete geçti." 

    YARALILARDAN 1'İNİN DURUMU AĞIR

    İsveç polisi saldırı sırasında dışarı çıkmaya çalışırken yaralanan 5 kişiden birinin durumunun kritik olduğunu açıkladı.  Kundaklanan cami önünde toplanan yüzlerce İsveçli ve göçmen ülkedeki ırkçılığı kınayarak, caminin kırılan camları yerine takılan sunta plakalara ırkçılığı kınayan, göçmenleri destekleyen yazılar astılar. Perşembe günü öğle namazı sırasında gerçekleştirilen saldırı sırasında camide bulunan 20 kişi pencerelerden kaçmayı başarmış, yaşanan panik sırasında 5 kişi yaralanmıştı. Yangından kurtulan Somalilerden biri önce içeride 80 kişi olduğunu söylemiş ancak polisin yaptığı soruşturmada 20 kişi olduğu ortaya çıkmıştı. Güvenlik güçleri ülkedeki diğer camilerin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığını bildirdi. Sosyal medyada 68 bin üyesi bulunan 'NEJ TACK! Till mosk‚ i Sverige' "İsveç'te camiye hayır" adlı kuruluş, saldırıyı destek verdiğini sosyal medya üzerinden duyurdu. Gurubun sosyal medyada saldırganları cesaretlendirecek tutumları dikkat çekerken, ırkçı söylemi destekleyen radikal gruplar ise saldırıya destek veriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır'da çocukları fişleme skandalı

    Yine ortaya çıktılar

    Okul sütü ihalesi yapıldı: İşte ihaleyi alan firma

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow